Αίτημα να γίνει πενταμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, για να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους, κατέθεσε και επίσημα σήμερα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κυβέρνηση, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας…

Τι απάντηση πήραν οι αγρότες; “Μέχρι το Σάββατο 4/2 τα πράγματα είναι πιεσμένα, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας την επόμενη εβδομάδα”. Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αγρότης Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Μαυρουδής Μηντσιούδης, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση των αγροτών για διάλογο, αφορά σε συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας και Ανάπτυξης.

Αυτά τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, όργανο που πλέον εμπλουτίστηκε και με μέλη του μπλόκου Προμαχώνα Σερρών, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Νομού Σερρών, Στ. Λίτος.

Επισημαίνεται ότι σήμερα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, πήγαν στο τελωνείο των Ευζώνων και είχαν πολύωρη συνάντηση με τους συμμετέχοντες σε αυτό. Στη συνάντηση, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετέχει και το μπλόκο στα “Πράσινα Φανάρια”, (στον οδικό κόμβο του αεροδρομίου “Μακεδονία” Θεσσαλονίκης) αποφάσισε το Σάββατο 4/2, στις 12 το μεσημέρι να κάνει γενική συνέλευση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν το παρών και “να συνταχθούν στον κοινό αγώνα”.

Χορηγούμενη

Στο μεταξύ, κλειστή μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, όπως αποφάσισε η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Επισημαίνεται, ότι το σημείο έχει αποκλειστεί από τις 30/1, ενώ η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα γίνεται απρόσκοπτα.