Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΜητσομαγειρεματαΚρέπες αλμυρές και γλυκές

Κρέπες αλμυρές και γλυκές

€ 4 – Κρέπα

Μερίδες: 10 Χρόνος

Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά

Συνταγή για κρέπες νο.1

Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε μόνα τους. Προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ένα φλιτζάνι γάλα φρέσκο πλήρες, αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα. Μόλις γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ακόμη ένα φλιτζάνι γάλα. Αν το μείγμα μας γίνει αραιό, συμπληρώνουμε αλεύρι. Αν γίνει πηκτό, ρίχνουμε λίγο γάλα.

Συνταγη για κρεπες νο.2

Για τη δεύτερη συνταγή ξεκινάμε πάλι με τα αυγά. Τα χτυπάμε μόνα τους, μέχρι να διαλυθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ζάχαρη και βανίλια. Βάζουμε και ένα φλιτζάνι γάλα φρέσκο πλήρες και ένα φλίτζάνι αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και στη συνέχεια βάζουμε ένα φλιτζάνι γάλα εβαπορέ και το υπόλοιπο αλεύρι. Σε αυτή τη συνταγή προσέχουμε, αν το μείγμα μας βγει πηκτό, οπότε το αραιώνουμε με νερό, εάν βγει αραιό (λιγάκι δύσκολο), τότε ρίχνουμε αλεύρι.

Για το ψήσιμο θα χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο το καλύτερο. Θέλουμε η κρέπα να ψηθεί αργά, οπότε το μάτι της κουζίνας να είναι στο μέσο +1. Ρίχνουμε τόσο μείγμα στο τηγάνι μας, ώστε με το κούνημα του τηγανιού να πάει το υλικό μας από άκρη σ’ άκρη. Ψήνουμε την κρέπα καλά, αργά και σταθερά και από τις δυο μεριές. Αν θέλουμε να κάνουμε γλυκές κρέπες, τις ψήνουμε και μετά τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.

Αν θέλουμε να κάνουμε αλμυρές κρέπες, τότε με το που θα ψηθεί η μια πλευρά, τη γυρνάμε και ρίχνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Κασέρι, τυρί, γαλοπούλα, μανιτάρια και ό,τι άλλο θέλουμε.

Η 2η συνταγή είναι πιο ωραία… Πιο μυρωδάτη!

Καλή επιτυχία!!!

 

Ιστοσελίδα είναι : http://www.mitsomageiremata.gr/
Σελίδα στο Facebook : https://www.facebook.com/mitsomageiremata/
Σελίδα στο Twitter : https://twitter.com/mitsomageiremat
Σελίδα στο Instagram : https://www.instagram.com/mitsomageiremata/

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Κασαπίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και...

Δράμα: Σύλληψη ημεδαπού ανηλίκου για κατοχή ναρκωτικών και ενός μαχαιριού

Συνελήφθη την 16-9-2025 το βράδυ στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής...

Αλεξανδρούπολη: Σε πλειστηριασμό διώροφο διατηρητέο κτίριο δίπλα στο λιμάνι από την ΕΤΑΔ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), θυγατρική του Υπερταμείου, συνεχίζει την αξιοποίηση ανενεργών ακινήτων σε...

Ανοίγει αύριο σε διαμορφωμένο χώρο η εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των...

Παρόμοια