Κραυγή απελπισίας των ΑμεΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα

Με ανοιχτή της επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ζητά τα προνοιακά επιδόματα, καθώς και οι συντάξεις αναπηρίας, να μη συμπεριλαμβάνονται στα εισοδήματα των ΑμεΑ και όλα τα άτομα με αναπηρία, να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, ανεξαρτήτως εάν είναι φιλοξενούμενα ή όχι.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, Κώστας Ευθυμιάδης, πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, καθώς δε νοείται ένα άτομο με αναπηρία, να μη δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα.

Παράλληλα, η ΕΣΑμεΑ, με άλλη επιστολή της, ζητά, όλα τα άτομα με αναπηρία, καθώς και οι οικογένειές τους, τα οποία επλ’hγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα νησιά, όπως για παράδειγμα στη Σαμοθράκη, να αποζημιωθούν άμεσα, και μάλιστα με επιπλέον ποσό, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν χάσει τον εξοπλισμό και όλα τα εργαλεία που τους χρειάζονται για την αναπηρία τους.

«Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα δείξει την ανάλογη ευαισθησία και θα κάνει δεκτά τα αιτήματά μας» υπογράμμισε ο Κώστας Ευθυμιάδης.