Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, τα οποία αποτελούν τη βασικότερη μορφή παρεχόμενης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για τους ομογενείς μαθητές της περιοχής. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς είναι ιδιαίτερα μεγάλες, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να υπολειτουργούν, δημιουργώντας ανησυχία στις οικογένειες για τη συνέχεια της διδασκαλίας.
Μαθητές και γονείς προχώρησαν σε κινητοποίηση παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αψηφώντας το κρύο και τη δυνατή βροχή, προκειμένου να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Όπως τονίζουν, η απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας στις νεότερες γενιές.
Οι ομογενειακές κοινότητες επισημαίνουν ότι η στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό αποτελεί επένδυση για το μέλλον του ελληνισμού, ζητώντας από την πολιτεία έμπρακτες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών και την ενίσχυση των δομών.





















