Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
19.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΚορονοϊός: Στις 9 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα Ξάνθη και Δράμα

Κορονοϊός: Στις 9 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα Ξάνθη και Δράμα

Την ανησυχία του Σωτήρη Τσιόδρα για την πιεστική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας, μετέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην Δυτική Αττική, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες 3 ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια.

Περισσότερα νέα κρούσματα παρουσιάζονται τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. 

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες 75 και άνω αλλά και 65 έως 74 παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα κατά 5%, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον κατανέμεται σε ηλικίες 40 έως 64 ετών.

Όσον αφορά τις ΜΕΘ το 83% των κλινών στην επικράτεια είναι κατειλημμένες, στην Αττική το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ είναι στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 91%.

Ο υπουργός Υγείας σε δραματικούς τόνους έθεσε στους πολίτες το ερώτημα εάν με γεμάτα νοσοκομεία και ΜΕΘ θα στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας ή θα φερθούμε ανεύθυνα υπολογίζοντας μόνο τους εαυτούς μας.

Ενόψει των εορτών τόνισε ότι ο πιο εύκολος τρόπος είναι να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Π. Ελευθεριάδης: «Είναι πρόκληση για μένα να κάνω πιο δυνατό το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου»

Με αισιοδοξία , όνειρα και ελπίδες ξεκίνησε την θητεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Δύο άτομα ανασύρθηκαν χωρίς αισθήσεις από ανατροπή ΙΧ στη Μαρώνεια – Σαπών

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Δήμου Μαρώνειας –...

Αλεξανδρούπολη: Συναγερμός για νοθευμένο «ελαιόλαδο Μάκρης» – Προειδοποιούν οι παραγωγοί

Στην Αλεξανδρούπολη, ζήτημα έχει δημιουργηθεί με νοθευμένο ελαιόλαδο που πωλούν κάποιοι ισχυριζόμενοι ότι είναι...

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση αποτελεσμάτων «Τουριστικό Βαρόμετρο» και ανάλυση Digital Campaign

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Τουριστικό Βαρόμετρο...

Παρόμοια