Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
21.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΚόπηκαν πάνω από 50 ξηρά πεύκα στο αλσύλλιο της Μάκρης

Κόπηκαν πάνω από 50 ξηρά πεύκα στο αλσύλλιο της Μάκρης

Περισσότερα από 50 πεύκα κόπηκαν στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο της δημοτικής κατασκήνωσης Μάκρης Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν για να ανακοπεί η ασθένεια που έπληξε τα δέντρα του αλσυλλίου.

Το πρόβλημα της ολοκληρωτικής ξήρανσης των δέντρων, που, όπως διαπιστώθηκε, πρόσβαλε όλο και περισσότερα πεύκα, παρατηρήθηκε στις αρχές του φθινοπώρου του 2024, οπότε και το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης έλαβε δείγματα και τα απέστειλε αρχικά στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια του φαινομένου, το οποίο αποδόθηκε στην παρουσία ενός εντόμου.

Στη συνέχεια πήρε οδηγίες από το ΕΘΙΑΓΕ, που συνέστησε την απομάκρυνση των άρρωστων ημιθανών δέντρων, ώστε να ανακοπεί ο πολλαπλασιασμός του εντόμου και να μην μεταδοθεί στα υγιή πεύκα η ασθένεια. Το Δασαρχείο παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι ιδιώτες για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν εφόσον παρατηρήσουν ξήρανση στα δέντρα που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Κώστας Πιστόλας, σε πρώτο στάδιο θα πρέπει άμεσα να κλαδέψουν τα δέντρα αυτά και σε περίπτωση που έχουν προσβληθεί να τα κόψουν. «Προσπάθειά μας είναι να διασώσουμε τα εναπομείναντα δέντρα και να βρούμε τον τρόπο να περιορίσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου
Ρεπορτάζ: Όλγα Ορφανίδου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Καύσωνας στον Έβρο: Υποχρεωτική παύση εξωτερικών εργασιών – Πρόστιμα και τηλεργασία για ευπαθείς ομάδες

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025, τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε...

«Thessaly–Evros Pass»: Υπογράφηκε η απόφαση

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα Thessaly–Evros Pass για το 2025. Με απόφαση πέντε συναρμόδιων υπουργείων και...

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη αλλοδαπού με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 22-7-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας...

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής 2025 – Σε ποιες σχολές αναμένονται πτώσεις και πού άνοδος

Στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής 2025 είναι πλέον στραμμένο το ενδιαφέρον όσων έδωσαν φέτος...

Παρόμοια