Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΚλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε όλο τον Έβρο

Κλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε όλο τον Έβρο

Κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έφτασε προχθές σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου, στα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε εξαιρετικά αρνητική εντύπωση σε όλη τη μεθόριο και την παραμεθόριο για πολλούς και σημαντικούς λόγους, καθώς είναι απόφαση που πλήττει άλλη μια φορά την ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή του νομού Έβρου, και υλοποιήθηκε προχθές, όταν στάλθηκε η σχετική διαταγή από το ΓΕΣ, τη στιγμή που στον Έβρο βρισκόταν για επίσκεψη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μια απόφαση που είχε παρθεί το 2018, οι νεοσύλλεκτοι να παρουσιάζονται κατευθείαν στις μονάδες, στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα κέντρα, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ανάμεσά τους και σε τρία Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό, καταργήθηκε.

Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι ότι κάποιες στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στη μαζική κατάταξη και την αρχική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.

Κι αυτό διότι είχαν το βάρος της κύριας εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ειδικότητας και τις υπόλοιπες υψηλές απαιτήσεις που έχουν τέτοιες μονάδες της παραμεθορίου.

Αντί όμως να δοθούν λύσεις με το κατάλληλο προσωπικό εκπαίδευσης και να αυξηθούν σε αριθμό τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Εβρο, αντί να έρθουν ακόμα και παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή για βασική εκπαίδευση των στελεχών, έκλεισαν και τα Κέντρα Κατάταξης.

Να θυμίσουμε πως αυτά τα τέσσερα χρόνια που ίσχυε η συγκεκριμένη απόφαση εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονταν κάθε τόσο στις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου που είχαν οριστεί ως Κέντρα Κατάταξης και τόνωναν την τοπική κοινωνία στις εξόδους τους, ενώ ενίσχυαν την ασφάλεια της περιοχής.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αποχωρούν νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες στη Σχολή Κομοτηνής: 40 παραιτήσεις σε δύο εβδομάδες

Με ανησυχητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποχώρηση νέων αστυνομικών στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Από την...

Θανατηφόρο τροχαίο στη Ροδόπη: Νεκρός 64χρονος σε σύγκρουση Ι.Χ. με δίκυκλο

Την 3η Νοεμβρίου 2025 το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό της Ροδόπης, σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο...

Αλεξανδρούπολη: Ο ουρανός γεμίζει περηφάνια – Εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας με επίδειξη F-16 «ΖΕΥΣ»

Την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, ο ουρανός της Αλεξανδρούπολης θα γεμίσει...

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θράκη – Τον αντικαθιστά ο Θανάσης Κοντογεώργης

Ακυρώθηκε αιφνιδίως το βράδυ της Δευτέρας η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη...

Παρόμοια