ΚΛΑ: Τελευταία προβολή για το 2017

Εραστές του κινηματογράφου η ΚΛΑ σας αποχαιρετά, για το 2017, με την αγγλοαμερικανική ταινία «Ο πυρετός της τουλίπας». Σήμερα και αύριο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017 στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Ανανεώνουμε το κινηματογραφικό ραντεβού μας, την νέα χρονιά στις 08 Ιανουαρίου 2018! Το πρόγραμμα θα σας ανακοινωθεί σύντομα!

 

Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Ο πυρετός της τουλίπας/Tulip fever

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Αγγλοαμερικανική.2017

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσάντγουικ

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντέιν ΝτεΧάαν

Διάρκεια:105′

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Ο Πυρετός της Τουλίπας» της Ντέμπορα Μόγκα, αναφέρεται στην Ολλανδία του 17ου αιώνα, κατά την περίοδο της «Μανίας της Τουλίπας». Ένας καλλιτέχνης (Dane DeHaan) θα ερωτευθεί μία νεαρή παντρεμένη γυναίκα (Alicia Vikander) όταν θα του ζητηθεί να δημιουργήσει το πορτραίτο της, από τον σύζυγό της (Christoph Waltz), ο οποίος ουσιαστικά την παντρεύτηκε αφού την «αγόρασε» από ένα μοναστήρι, στο οποίο την ηγουμένη υποδύεται η υπέροχη Τζούντι Ντεντς. Οι δυο τους θα δημιουργήσουν μία αγορά τουλίπας, προκειμένου να δημιουργήσουν την ευκαιρία για κοινό μέλλον.

Ένα φλογερό όσο και απαγορευμένο ειδύλλιο, αναπόφευκτα θα ανθίσει σύντομα ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στη μούσα του, η οποία όχι μόνο αναγκάζεται να υφίσταται τις καθημερινές ερωτικές περιπτύξεις με τον αρκετά μεγαλύτερό της σύζυγο, αλλά αδυνατεί και να του χαρίσει τον απόγονο. Τα πράγματα περιπλέκονται από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της ανύπαντρης υπηρέτριας, η οποία απειλεί να αποκαλύψει τις ατασθαλίες της άπιστης κυράς της. Περίεργα παιχνίδια της Μοίρας θα συνδέσουν τις ζωές τους σε μια ιστορία πάθους και εκδίκησης.

Ο ντε Χάαν στον ρόλο του ζωγράφου αποδίδει την πυρετική κατάσταση του έρωτα και η πανέμορφη Βικάντερ υποδύεται με εσωτερικότητα την Σοφία. Σαφώς ξεχωρίζει ο Κριστόφ Βαλτς, στον ρόλο του συζύγου, ενώ η Τζούντι Ντεντς και ο Ζακ Γαλιφιανάκης στους μικρούς τους ρόλους δίνουν το προσωπικό τους στίγμα.