fbpx
13.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Επισκέψεις σε στρατιωτικά φυλάκια του Έβρου

- Χορηγούμενη-

Μονάδες και φυλάκια του ελληνικού στρατού στον Εβρο επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας κλιμάκια του ΚΚΕ, στα οποία συμμετείχαν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του Κόμματος και αντισυνταγματάρχης ε.α., ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, οι Γιώργος Πυργελής, Σάκης Βαρδαλής και Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλη του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κόμματος, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ όπως και ο Χρήστος Τρέλλης, περιφερεικός Σύμβουλος ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις σε θερμό κλίμα με τις διοικήσεις των μονάδων, τα στελέχη, αλλά και τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στον Έβρο, με τους οποίους και αντάλλαξαν ευχές. Μάλιστα, τα μέλη του Κόμματος δώρισαν πακέτα με μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των μονάδων και των φυλακίων, όπως και την έκδοση «Φύλλο Πορείας» της Επιτροπής της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε στελέχη και φαντάρους.

Πρώτος σταθμό της περιοδείας ήταν το «Φυλάκιο 1» στις Καστανιές, όπου ο βουλευτής του Κόμματος έλαβε δώρο από τον διοικητή και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο 516 Μ/Κ ΤΟ στο Λαγό. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του κλιμακίου του Κόμματος στο στρατόπεδο «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο και στη συνέχεια το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Φυλάκιο «Μαύρου Όγκου».

Σε αντίστοιχο κλίμα πραγματοποιήθηκαν και οι επισκέψεις του δεύτερου κλιμακίου του Κόμματος που επισκέφθηκαν τα Φυλάκια Κοτρωνιάς, Γεμιστής και Κήπων.

Τα στελέχη του Κόμματος τόνισαν μεταξύ άλλων στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πως το ΚΚΕ διατηρεί σταθερά στο πλαίσιο των προτάσεων και των διεκδικήσεών του τα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώθηκε πως περιοδείες όπως η συγκεκριμένη προγραμματίζονται ακριβώς για να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις η γνώση που αποκομίζεται από «πρώτο χέρι» από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στα στρατόπεδα. Με αυτόν τον τρόπο το Κόμμα έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες παρεμβάσεις στη Βουλή, όπως η πρόσφατη για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των φαντάρων που παίρνουν άδεια για τις γιορτές, αλλά και για τη χορήγηση επιδόματος 250 ευρώ για αυτούς, αυξημένο στα 750 ευρώ για όσους είναι παντρεμένοι.

Επίσης, μεταφέρθηκε η στήριξη του Κόμματος στην προσπάθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για συλλογική εκπροσώπηση, που όπως τονίστηκε δείχνει ωριμότητα στις διεκδικήσεις τους. Μιλώντας για τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα λόγω πανδημίας, όπως τον αυξημένο συγχρωτισμό από τον στρατωνισμό και την κοινή εστίαση των φαντάρων. ο Ν. Παπαναστάσης ανέδειξε τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων που δαπανούν δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικές ανάγκες ενώ διαθέτουν ελάχιστα για τις ανάγκες του προσωπικού.

Επίσης, τονίστηκαν μεταξύ άλλων οι ανησυχίες του Κόμματος σχετικά με το ότι η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε επιθετική αμερικανοΝΑΤΟική βάση και που ήδη αποτελεί στόχο των αντίπαλων αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων.Η περιοδεία συνεχίζεται και σήμερα, με αντίστοιχες επισκέψεις σε στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο