fbpx
8.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΚΚΕ ΑΜΘ: “Πρόβα πολέμου η κοινή στρατιωτική άσκηση στο Πετροχώρι Ξάνθης”

- Χορηγούμενη-

Η διακρατική στρατιωτική άσκηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 23/OLYMPIC COOPERATION – 23», που ολοκληρώθηκε σήμερα, με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο Πετροχώρι Ξάνθης, αποτελεί ένα ακόμα «επεισόδιο» στην υπόθεση της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων. Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, της Κύπρου, των Η.Π.Α., της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας και ως παρατηρητές επιτελεία από συνολικά εννέα χώρες (Αίγυπτο, Αλβανία, Αρµενία, Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, Ιορδανία, Ινδία, Κυπριακή ∆ηµοκρατία, Ρουµανία και Σαουδική Αραβία).

Το ξεχωριστό στοιχείο είναι το γεγονός της ταυτόχρονης παρουσίας αμερικανικών και γαλλικών αρμάτων μάχης που καταγράφεται για πρώτη φορά, η παρουσία αθροιστικά σχεδόν 800 στρατιωτικών από ΗΠΑ και Γαλλία! Όπως μάλιστα τόνισε ο ίδιος ο υπουργός και η παριστάμενη πρέσβης της Γαλλίας «είναι η μεγαλύτερη παρουσία γαλλικών χερσαίων δυνάμεων στην Ελλάδα και στην περιοχή αυτή μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Η κοινή στρατιωτική άσκηση – πρόβα πολέμου, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων στα πλαίσια της «ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ/THRACIAN COOPERATION», δεν αφορά την ασφάλεια της περιοχής, τη διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που άλλωστε βρίσκονται ήδη σε πορεία εκχώρησης στο παζάρι που διεξάγεται ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Αφορά την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, συνολικά στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή, στην αμεσότερη συμμετοχή στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην αντίστοιχη άσκηση που διεξήχθη πριν λίγους μήνες (Φεβρουάριος 2023) συμμετείχαν και ισραηλινοί στρατιωτικοί. Με την παράλληλη παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, οδικών αξόνων, σιδηροδρομικού δικτύου και άλλων υποδομών, με τις κάθε είδους διευκολύνσεις στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετατρέπεται σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, σε κόμβο μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού εξοπλισμού, σε «πεδίο βολής φθηνό …». Με τον τρόπο αυτό μετατρέπεται και σε στόχο αντιποίνων, ο λαός της περιοχής μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους!

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια, γιατί υλοποιεί στο ακέραιο τη στρατηγική της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» επεκτείνοντας τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, συνολικά ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει «Ιφιγένεια» στο βωμό των κερδών του ελληνικού κεφαλαίου που προσδοκά οφέλη από τις διακρατικές συνεργασίες με ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ κλπ. Για να φουσκώνουν τα πορτοφόλια των κατασκευαστικών ομίλων στα ενεργειακά έργα, των ομίλων της Ενέργειας από το LNG, τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, τον αγωγό IGB, για να αποκομίζουν εκατομμύρια οι εφοπλιστές από τη μεταφορά του LNG, για να συνεχίζει τις μπίζνες στο Ισραήλ και την Αίγυπτο η ENERGEAN που απολύει ομαδικά τους εργαζόμενους των πετρελαίων Καβάλας!

Δυναμώνοντας το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βάρβαρης και επικίνδυνης πολιτικής, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να βάλει εμπόδια και φρένο στα σχέδια τους.

24/11/2023

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο