19.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης: Προβολή ταινίας για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας

- Χορηγούμενη-

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και τιμώντας τις γυναίκες που καθημερινά δημιουργούν, πρωτοπορούν και διεκδικούν την ισοτιμία και την αξίωσή τους στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την εργασία, την οικογένεια προβάλλει την Τρίτη 8/3 στις 21.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης την ελληνική δραματική ταινία “Η δουλειά της” του Νίκου Labôt

- Χορηγούμενη-1

Σύνοψη
Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία του Νίκου Λαμπότ «Η Δουλειά της» με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου να επιστρέφει ως πρωταγωνίστρια στη μεγάλη οθόνη, παραδίδοντας μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία, ανεπιτήδευτη, οικεία και βαθιά ουσιαστική και να βραβεύεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είναι ένας φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνεχίζουν να προχωράνε ακόμα κι όταν όλα γύρω τους καταρρέουν.

Η ταινία διηγείται με ειλικρινή και συγκινητικό τρόπο την ιστορία της Παναγιώτας, μιας σαραντάχρονης, σχεδόν αναλφάβητης νοικοκυράς και μητέρας δυο παιδιών, που θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Μη έχοντας πολλά προσόντα, θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας που θα την βοηθήσει να σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.

Τρίτη 8/3/2022

🎬 21.30

📌Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρουπολης

🔖3-5 ευρώ

Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, 2018

Παραγωγή: Μαρία Δρανδάκη, Ζουλί Παρατιάν, Μιλάν Στογιάνοβιτς
Σκηνοθεσία: Νίκος Labôt
Σενάριο: Labôt
Φωτογραφία: Διονύσης Ευθυμιόπουλος
Μοντάζ: Ντούνια Σίτσοφ
Μουσική: Onno
Πρωταγωνιστούν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Πριμάλη, Ορφέας Αγγελόπουλος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Ειρήνη Ασημακοπούλου, Αρετή Σεϊνταρίδου

Διάρκεια: 89 λεπτά

Η ΚΛΑ φιλοξενεί στην Αλεξανδρούπολη το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (DISFF44)

Η ταινία μικρού μήκους κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει το “λιμάνι” του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (DISFF) και θα προβάλλει για δυο ημέρες (14 & 15 Μαρτίου) στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης τις βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας 2021, εντάσσοντάς το σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο το ενδιαφέρον του για το “μικρό”.

Όλο το πρόγραμμα του διημέρου και πληροφορίες για κάθε ταινία που θα προβληθεί θα το βρείτε εδώ


+σύν με την ΚΛΑ
Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης είναι όλα τα μέλη και οι φίλοι της, οι παλαιότεροι, αυτοί που ήρθαν πρόσφατα και όσοι ακολουθούν.
Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης είναι μια κοινότητα φίλων με ενεργό ενδιαφέρον για την τέχνη του κινηματογράφου και τον πολιτισμό.

Σε όλους εσάς η ΚΛΑ δίνει το βήμα για …

(+σύν) μετοχή
(+σύν) δημιουργία
( +σύν) διαμόρφωση

του σχεδιασμού προβολών και δράσεών της

(+σύν) προτείνω ταινίες
(+σύν) προτείνω δράσεις

Το ΔΣ της ΚΛΑ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ