Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
8.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΚΕΠΚΑ-Ταχυμεταφορές: 6 ευρώ δικαίωμα αποζημίωσης για κάθε μέρα καθυστέρησης

ΚΕΠΚΑ-Ταχυμεταφορές: 6 ευρώ δικαίωμα αποζημίωσης για κάθε μέρα καθυστέρησης

Μεγάλες εξακολουθούν να είναι οι καθυστερήσεις στις εταιρείες ταχυμεταφορών, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να διαμαρτύρονται για τις παραγγελίες τους και τα δώρα που επιθυμούν να στείλουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα εν όψει των εορτών.

Η Γενική Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Ευαγγελία Κεκελέκη, μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση στις ταχυμεταφορές, κυρίως στο δεύτερο lockdown, και είπε στην ΕΡΤ-3 ότι ο καταναλωτής, για κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης της παραγγελίας του, δικαιούται 6 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεκελέκη δήλωσε ότι «εμείς στο ΚΕΠΚΑ δεν τις δικαιολογούμε καθόλου. Οι καθυστερήσεις στις ταχυμεταφορές είχαν παρουσιαστεί στο προηγούμενο lockdown από το Μάρτιο. Είχανε το χρόνο να διορθώσουνε τα πράγματα, να προσλάβουν προσωπικό , να κάνουν τις υποδομές τους καλύτερες. Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα στο δεύτερο lockdown είναι απαράδεκτο».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι οι καταναλωτές έχουν δικαιώματα, ωστόσο το πρόβλημα είναι πώς θα τα διεκδικήσουν υπογραμμίζοντας ότι τόσο κυβέρνηση όσο και η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων δεν κάνουν τίποτα για να εφαρμοστούν στην πράξη τα δικαιώματα των καταναλωτών.

«Υπάρχει μία οδηγία προς τους καταναλωτές από την ΕΕΤΤ η οποία λέει ξεκάθαρα πως κάθε ημέρα καθυστέρησης δικαιούται ο καταναλωτής έξι ευρώ αποζημίωση» ανέφερε.
Τέλος, σημείωσε πως στην πρώτη καραντίνα καταναλωτές κατάφεραν και πήραν κανονικά την αποζημίωση.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Hellenic Train: Καταργεί τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

Από αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, και μέχρι νεωτέρας, καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών...

Δήμος Διδυμοτείχου: Στα 6,50 μέτρα η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο – Επείγουσα προειδοποίηση για έξι χωριά

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται ο Δήμος Διδυμοτείχου, καθώς η στάθμη των υδάτων στον...

Δημοτικές παρατάξεις Αλεξανδρούπολης εκφράζουν ανησυχία για τον προγραμματισμό συνεδριάσεων

Οι δημοτικές παρατάξεις «ΑΡΧΗ», «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και «ΕΝ’ ΕΡΓΩ ΜΑΖΙ» εκφράζουμε την έντονη θεσμική...

Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το νέο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Εθιμοτυπική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, με το νέο...

Παρόμοια