fbpx
35.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

“Κάτω τα χέρια από τη Λαϊκή κατοικία”

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών. Να μη συμβιβαστεί κανείς, με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα. Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί την εβδομάδα που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες.

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν.
Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Την ίδια ώρα που δεν αφήνεται όρθιο ούτε το τελευταίο δικαίωμα, ο πρωθυπουργός με την επίσκεψη στις ΗΠΑ δείχνει το τι θα επακολουθήσει. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε τα εύσημα από τις ΗΠΑ για τη στήριξη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και για τη δαπάνη στο 2% του ΑΕΠ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς αρκεί για
να αντιληφθεί κανείς ότι απ’ αυτή τη συνάντηση μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Όσον αφορά τις επενδύσεις που τόσο διαφημίζουν, θα αφορούν επιχειρηματικούς κολοσσούς που θα κερδίσουν από την εργασιακή ζούγκλα, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας. Θα αφορούν τη μεγαλύτερη εξάρτηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας από το αμερικανικό πολεμικό – βιομηχανικό σύμπλεγμα. Θα αφορούν ενεργειακά σχέδια, όπως η εξόρυξη πολύτιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, από την οποία ο ελληνικός λαός δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά και τη μεταφορά αμερικανικού φυσικού αερίου από Έλληνες εφοπλιστές.
Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Αυτό φαίνεται και από τις γενικευμένες προσπάθειες της εργοδοσίας να βάλει χέρι στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων τόσο με το νέο νόμο που θέλει να φέρει στη βουλή, και να εμποδίσει το δικαίωμα στην απεργία, όσο και με την απευθείας παρέμβαση στα σωματεία, όπως αυτό στα σουπερ-μάρκετ της Αθήνας που από κοινού διευθυντές, στελέχη κ.α, με απειλές και εκβιασμούς αναγκάζουν τους εργαζόμενους να στηρίξουν συγκεκριμένο σωματείο και ψηφοδέλτιο.
Αν δεν φοβόντουσαν τη δύναμη της εργατικής τάξης θα μας άφηναν ήσυχους. Αυτοί όμως σχεδιάζουν με το βλέμμα στο μέλλον.

Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης με σκοπό να σταθούμε όρθιοι για να τους αντιπαλέψουμε μαζί. Στα πλαίσια αυτά ενημερώνουμε τους συναδέλφους για το πρόγραμμα των μαθημάτων αλληλεγγύης και το γεγονός ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις δωρεάν συμμετοχής.

Τρίτη 17:00-18:45 Α και Β Γυμνασίου Αρχαία και Νεοελληνική Γλώσσα
Τετάρτη 17:00-18:45 Α Γυμνασίου και Α Λυκείου Μαθηματικά και
Β Λυκείου Βιολογία
Πέμπτη 17:00-18:45 Α Λυκείου Αρχαία και Νεοελληνική Γλώσσα και
Β Γυμνασίου Μαθηματικά
Τηλέφωνο επικοινωνίας για τα μαθήματα αλληλεγγύης: 6947839524

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο