Κατάληψη του Λυκείου Φερών από τους μαθητές

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, η κατάληψη στο Λύκειο των Φερών, στο Νομό Έβρου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εδώ και χρόνια, κάνουν μαθήματα, σε κοντέινερ, και εγκαταστάσεις ακατάλληλες.

Γονείς και μαθητές με συνθήματα και πανό, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ αντιπροσωπεία, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Φερών Νϊκο Γκότση, και συζήτησαν για αρκετή ώρα, για το θέμα.

Χορηγούμενη

Απο τη  μεριά του ο Αντιδήμαρχος, εξήγησε, πως το θέμα έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό, και πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη της κατασκευής του νέου Λυκείου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Β΄θμιας Εκπαίδευσης, και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Αυτό που απομένει πλέον, σύμφωνα με το Νίκο Γκότση είναι,το έργο να ενταχθεί στο κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, ενώ όπως πρόσθεσε η διαβεβαίωση της διαχειριστικής αρχής, είναι οτι θα ανοίξει το μέτρο, απο μέρα σε μέρα, προκειμένου το έργο να κατατεθεί προς αξιολόγηση, και να κινηθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.

“Δε γνωρίζουμε σίγουρα πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, το σίγουρο είναι, ότι η φετινή δευτέρα και τρίτη Λυκείου, δε θα προλάβουν, το νέο Λύκειο της πόλης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.