21.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Καταγγελία για ανευθυνότητα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ορτεστιάδας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας: Η ανευθυνότητα τους και η “αγωνία” τους για τις καρέκλες είναι πάνω και από την υγεία!

- Χορηγούμενη-

Ο λόγος για τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό προτείναμε να αναβληθεί επ’ αόριστον το έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου και οι αρχαιρεσίες, που έχουν προκηρυχθεί από την πλειοψηφία του ΔΣ για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.

Εξάλλου, υπάρχει κανονικά Διοίκηση και δεν συντρέχει κανένας λόγος βιασύνης. Δεν δόθηκε έτσι κι αλλιώς ποτέ καμία απάντηση για την ανάγκη έκτακτου συνεδρίου πριν τη λήξη της κανονικής θητείας στο τέλος του έτους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό αφορά στην ουσία την “αγωνία” κάποιων για να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους και όχι γιατί υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα.

Με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και από τη νέα κυβέρνηση, ιδιαίτερα με την προσπάθεια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τη μάχη που θα πρέπει να δώσουμε όλο το επόμενο διάστημα για Συλλογικές Συμβάσεις και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, είναι απαραίτητο να γίνει κανονική διαδικασία, όπως ορίζει το καταστατικό και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Αυτό σημαίνει κανονική Γενική Συνέλευση, συζήτηση με μάζεμα πολλών ανθρώπων σε μικρό χώρο, επαφή της Εφορευτικής Επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου με δεκάδες άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται. Την ώρα που κλείνουν σχολεία και υπηρεσίες, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις, τα συνέδρια, τα θέατρα και κάθε τι άλλο με κόσμο, δεν μπορούμε εμείς να λειτουργήσουμε ανεύθυνα και να βάλουμε σε κίνδυνο συναδέλφους και εργαζόμενους.

Κατόπιν τούτων, προτείναμε και ζητήσαμε να μπει σε ψηφοφορία στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου η αναβολή επ’ αόριστον του έκτακτου συνεδρίου. Με πρωτοφανείς ειρωνείες και εκβιασμό του προέδρου για παραίτησή του εάν αναβληθούν οι αρχαιρεσίες – για Γενική Συνέλευση και κανονικές διαδικασίες ούτε κουβέντα φυσικά – υπερψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία (7-2) η διεξαγωγή του συνεδρίου! Τελικά τους νοιάζει απλά να μπει μία κάλπη.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής την ανευθυνότητα και τις μεθοδεύσεις. Η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε να πάει μόνο σε μια ψηφοφορία απλά για να κρατήσουν θέσεις και συσχετισμούς. Αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν για την πλήρη διάλυση και εκφυλισμό του συνεδρίου αλλά και για ότι προκύψει σε σχέση με την υγεία των συμμετεχόντων.

Καλούμε τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του ΔΣ να ανακαλέσουν την ανεύθυνη και επικίνδυνη αυτή απόφασή τους. Την  ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν μία πανδημία, τη δυσκολία στην καθημερινότητά τους, τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αλλά και την επιθετικότητα της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης είναι προκλητικό να ετοιμάζεις ένα συνέδριο – παρωδία μόνο για να κρατήσεις τους συσχετισμούς, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.

Τώρα θα πρέπει το Εργατικό Κέντρο να μπει μπροστά ενάντια σε απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία ή άδειας άνευ αποδοχών, που πιθανόν θα προωθήσουν αρκετοί εργοδότες. Τώρα θα πρέπει το Εργατικό Κέντρο να μπει μπροστά για να απαιτήσουμε άμεσες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και όλου του απαραίτητου προσωπικού) σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση στην υγεία.

Αυτά είναι προτεραιότητα και όχι οι προσωπικοί και  ωφελιμιστικοί υπολογισμοί.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο