fbpx
22 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, Μάι 6, 2021

Κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων για σύσκεψη στις 25 Απριλίου και απεργία την 6η Μαϊου

- Χορηγούμενη-

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, και ενώ στην χώρα μας μετράμε πάνω από 9.500 νεκρούς, με πολλές δεκάδες ασθενών σήμερα να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού που από την αρχή ζητούν εκατοντάδες σωματεία σε όλη την χώρα. Αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας, αρνείται να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους της υγείας, την ώρα που πανηγυρίζει για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, για τα 12 δις που έχουν έρθει στη χώρα και τα αλλά 32 που θα έρθουν το επόμενο διάστημα, όλα μαζί δώρο στους ομίλους της πράσινης επιχειρηματικότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

- Χορηγούμενη-1

Την ίδια στιγμή που μετράμε νεκρούς συναδέλφους, την ώρα που στα μάτια όλων μας φάνηκε ξεκάθαρα πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς ήταν ένα μεγάλο ψέμα, η κυβέρνηση δρομολογεί νέα μεγάλη σφαγή, ετοιμάζεται να φέρει τις ανατροπές του αιώνα, τη διάλυση της ζωής μας, των μισθών μας, του εργάσιμου χρόνου.

135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε το 8ωρο και έναν αιώνα από την πρώτη εφαρμογή του στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει, να νομιμοποιήσει την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία.

Δε θα δεχτούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα! Δε θα ανεχτούμε σε μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τις ελαστικές μορφές εργασίας να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία παρελθόν.

Για όλα τα παραπάνω, σε αντιθεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει την Πρωτομαγιά, ορίζοντας ως αργία την Τρίτη του Πάσχα 4/5, αλλά και κόντρα με την απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έτρεξε να δηλώσει ότι θα γιορτάσει με την κυβέρνηση, κηρύσσοντας «απεργία» την ημέρα της αργίας, το σωματείο μας ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών και στο κάλεσμα δεκάδων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, πολλών δεκάδων σωματείων για εορτασμό της Πρωτομαγιάς με ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 6 Μαΐου. Μάλιστα, αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ.

Αφού και η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου απέρριψε την πρόταση για σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο 10ωρο, αλλά και την πρόταση για απεργία στις 6 Μαΐου, συντασσόμενη με την κυβέρνηση και την ηγεσία της ΓΣΕΕ, καλούμε σε σύσκεψη όλα τα σωματεία της πόλης μας, όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές,  εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενους στον Δήμο, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, σε σύσκεψη την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11:00 π.μ. στο ανοιχτό αμφιθέατρο μπροστά από το εκκλησάκι του Άγιου Εύπλου για να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων για την Πρωτομαγιά και την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μάη, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι επιστήμονες, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.

Οι βασικές διεκδικήσεις όπως διαμορφωθήκαν στο τελευταίο ΔΣ του σωματείου μας και θα συζητηθούν για να συνδιαμορφωθούν με τα αλλά σωματεία κατά την σύσκεψη είναι:

 • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού.
 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
 • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας – Επίσπευση των εμβολιασμών.
 • Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
 • Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα, καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος
 • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων & ανέργων. Καμία απόλυση.
 • 8ωρο & 5ήμερο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους και υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ