Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2025
34.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΚάλεσμα σε κινητοποίηση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο...

Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίχθηκε και προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόµου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν το προσπαθεί η κυβέρνηση. Απέναντι στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους στο νέο κύμα της πανδημίας, που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμά μας απαντάμε με την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο στην κινητοποίηση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου εκτρώματος – Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας.  Δε θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους

Παλεύουμε:

  • για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει  διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  • για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

Τα σωματεία:

* Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

* Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

* Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

* Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός – TikToker με 300.000 ακολούθους και 153 γραμμάρια κοκαΐνης

Στη σύλληψη ενός πρώην αστυνομικού, ο οποίος διατηρεί δημοφιλές προφίλ στο TikTok με περίπου...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Αλεξανδρούπολη 2025: Ο Τουρισμός σε Σταθερά Ανοδική Πορεία

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν...

Παρόμοια

Επίδομα αδείας: Πριν την έναρξη των διακοπών η πληρωμή

Καθώς οι καλοκαιρινές άδειες πλησιάζουν για τους περισσότερους εργαζόμενους, υπενθυμίζεται πως η καταβολή του...