Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδα«Καλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα σήμερα σε όλα τα σούπερ μάρκετ

«Καλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα σήμερα σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Σήμερα Τετάρτη (5/4) κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ σε όλα τα σούπερ μάρκετ μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Μεταξύ των προϊόντων που θα υπάρχουν στο «Καλάθι του Πάσχα» είναι: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για πιο οικονομικές λύσεις για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα. Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι σε ισχύ έως και το Μεγάλο Σάββατο.

«Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού θα είναι και φέτος ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς κάνει προσπάθειες να συγκρατήσει τις τιμές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

«Πρωταγωνιστής» ο οβελίας
Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021. «Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις φωτιά.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

Αγγίζουν τα 14 ευρώ οι τιμές στα αμνοερίφια
«Αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα» λένε από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι.

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η μάχη των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Παρά την μείωση των τιμών στην ενέργεια, οι τιμές στα τρόφιμα εξακολουθούν να αυξάνονται προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η τιμή του αρνιού θα μείνει γύρω στα 10 ευρώ»
«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», είχε δηλώσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διδυμότειχο: Δύο παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από πιθανή δηλητηρίαση με φυτοφάρμακο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Διδυμότειχο, όταν δύο παιδιά περίπου τεσσάρων ετών...

Γεωργιάδης: Ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας – «Αν πάω θα με πυροβολήσουν»

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ακυρώθηκε έπειτα...

Δράση της Τροχαίας Δράμας στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:00 π.μ., στη Δράμα επί της οδού Πατριάρχου...

Aκτοπλοϊκή εμπορική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σιγρί Λέσβου – Μεστά Χίου – Πειραιάς

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης εκφράζει την ικανοποίησή του και...

Παρόμοια