Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικα"Ηθική δικαίωση" της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου για την επανασύσταση του...

“Ηθική δικαίωση” της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου για την επανασύσταση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την επανασύσταση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

“To 2017, η τότε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των Υπηρεσιών, προώθησαν την υποβάθμιση – κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, με τη δημιουργία Γραφείου Διαχείρισης Μετανάστευσης εντός του οικείου Α.Τ. Τυχερού. Παρόλα αυτά η δραστηριότητα της προηγούμενης Υπηρεσίας και του προσωπικού του ΤΣΦ παρέμεινε η ίδια με δεκάδες επιτυχίες κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών, με αποκορύφωμα την συμβολή της στην επιτυχή αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης το Μάρτιο του 2020. Αυτό που επετεύχθη μονάχα είναι να μειωθεί το ηθικό του προσωπικού αλλά και να λειτουργεί κανονικά μια “ανύπαρκτη” Υπηρεσία.

Η επαναφορά της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού αποτέλεσε πάγιο και χρόνιο αίτημα της Ένωσής μας και της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ως αποτέλεσμα της υπάρχουσας κατάστασης από μια άστοχη αναδιάρθρωση. Στις 3-8-2019, στην πρώτη επίσκεψη του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη στον Έβρο θέσαμε την αναγκαιότητα επαναφοράς της και σε κάθε ευκαιρία επαναφέραμε το σχετικό αίτημα. Με τελευταίο έγγραφο μας, υπ’ αριθμ. 10/2021 από 26-03-2021 προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία αναλύσαμε τους λόγους επανίδρυσης αλλά και την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων προς κάλυψη των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών που θα επιφέρει την οριστική διευθέτηση της υπηρεσιακής «ομηρίας» των αποσπασμένων αστυνομικών με ιδία έξοδα στην Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα με το νέο Π.Δ. 29/2021 η Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού επανασυστήνεται, δικαιώνοντας ηθικά και συνδικαλιστικά τον χρόνιο αγώνα μας. Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για μία ακόμη φορά αφουγκράστηκε την αγωνία μας και την αναγκαιότητα μια τέτοιας ενέργειας στα πλαίσια της πληρέστερης κάλυψης των αναγκών για την προστασία των συνόρων της πατρίδας”.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια