Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΜε ηλιόλουστο καιρό και καλές θερμοκρασίες ο εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου

Με ηλιόλουστο καιρό και καλές θερμοκρασίες ο εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα δυτικά και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη .

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά τους 25 με 26 και στα νότια κατά τόπους τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα βόρεια και κεντρικά πεδινά της ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν περί τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 και τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 και τοπικά στα νότια τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 29-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν περί τους 4 με 7 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-10-2024
Στα ανατολικά και τα βόρεια της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στην Κρήτη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2024
Στα ανατολικά και τα νότια της ηπειρωτικής χώρας, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-11-2024
Στα ανατολικά και νότια της χώρας λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον «χάρτη» παρακολούθησης ραδιενεργών ουσιών στο πόσιμο νερό

Χειροπιαστή βελτίωση στην προστασία της υγείας των πολιτών από τη μακροχρόνια έκθεση σε ραδιολογικούς...

Φέρες Έβρου: 58χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας

Θλίψη προκαλεί το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου σε...

Αλεξανδρούπολη: Νέες μανόλιες στην οδό Αγίου Δημητρίου – Επέκταση των φυτεύσεων μετά την Κονδύλη

Μετά τις φυτεύσεις στην οδό Κονδύλη, η δράση πρασίνου συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη, αυτή τη...

Η 28η Οκτωβρίου στο Διδυμότειχο – Παρέλαση και τιμή στους ήρωες του ’40

Με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Διδυμοτείχου, στο κωδωνοστάσιο του οποίου υψώνεται υπερμεγέθης...

Παρόμοια