fbpx
7.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στον Βόρειο Έβρο

- Χορηγούμενη-

Την Δευτέρα  14 Νοέμβρη η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε  περιοδεία στον Βόρειο Έβρο με κλιμάκιό της και επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στη σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας στην Ορεστιάδα, συνάντηση με τον Κοσμήτορα κ. Σπύρο Γαλατσίδα,  τον πρόεδρο του τμήματος Δασολογίας κ. Τσαντόπουλο, την αντιπρόεδρο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Παππά, καθώς και με μέλη του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Ενημερώθηκε για το πλούσιο επιστημονικό έργο της σχολής και ανέδειξε την αναγκαιότητα να στηριχθεί γιατί αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής που έχει μεγάλο αγροτικό τομέα και εξαιρετικής σημασίας οικοσυστήματα που κινδυνεύουν.

Στηρίζει τις διεκδικήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στο διδακτικό προσωπικό των εργαστηρίων όσο και στις μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό και δεσμεύτηκε να τις αναδείξει και στη Βουλή, αλλά κυρίως να συμβάλει ώστε αυτές να αποτελέσουν ζητήματα διεκδίκησης συνολικά από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μιας και είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολούν όλους τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου όπου αναδείχτηκε η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργασίες των αναχωμάτων στον ποταμό Ερυθροπόταμο με άμεσο κίνδυνο η περιοχή να πλημμυρίσει με την πρώτη βροχή και να καταστραφούν καλλιέργειες και περιουσίες, να κινδυνέψουν ζωές. Σε μόλις 4 από τα 25 αναχώματα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και στην ουσία ο κάμπος με περίπου 35.000 στρέμματα είναι απροστάτευτος. Μάλιστα επισκέφτηκαν το αντλιοστάσιο κοντά στο χωριό Μάνη το οποίο όχι μόνο δεν λειτουργεί όπως και πολλά άλλα, αλλά είναι και έτοιμο να καταρρεύσει.

Η περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού που όπως κατήγγειλαν τα μέλη του ΔΣ έχει να καθαριστεί χρόνια και έχει στενέψει κατά τα 4/5 με αποτέλεσμα να σπάνε και τα αναχώματα μην μπορώντας να αντέξουν την πίεση του νερού που δεν έχει άλλη διέξοδο.

Τέλος, το κλιμάκιο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο  Χατζηγιάνογλου. Ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα προβλήματα στο τμήμα Νοσηλευτικής, τις εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση σχολής ψυχολογίας, την κατάσταση στο νοσοκομείο της περιοχής και τα αντιπλημμυρικά έργα. Ο Δ. Κλάδης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα της σχολής, να στελεχωθεί με προσωπικό και να λυθούν τα κτιριακά ζητήματα ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι φοιτητές και να καθυστερούν οι σπουδές τους. Ταυτόχρονα να ενισχυθεί το νοσοκομείο της περιοχής με περισσότερες κλινικές, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Εν κατακλείδι για μια ακόμα φορά δήλωσε τον επείγοντα χαρακτήρα που έχουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ότι ο λαός της περιοχής πρέπει να τα διεκδικήσει αποφασιστικά και το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

14/11/2022, Η Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο