Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΗ Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 122 επιχειρήσεις σε Δράμα, Καβάλα και βόρειο Έβρο...

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 122 επιχειρήσεις σε Δράμα, Καβάλα και βόρειο Έβρο με 15,5 εκατ. € από το πρόγραμμα LEADER

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 15.548.622 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την ενίσχυση 122 ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και του βόρειου Έβρου, με στόχο την τοπική ανάπτυξη.

            Οι επενδύσεις που θα ενισχυθούν αφορούν σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου καθώς και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών.

            Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια, οι επενδύσεις που θα γίνουν στις τρεις περιοχές φτάνουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

            Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη διάθεση των πόρων, ο κ. Μέτιος συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ και Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΕ και Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου ΑΕ κ. Γιάννη Περιστεράκη.    Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης.

            Αναλυτικά η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια:

  • Αναπτυξιακή Δράμας – 6.607.970 € για 53 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 11.668.230 €)
  • Αναπτυξιακή Καβάλας – 6.225.757 € για 50 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 10.516.883 €)
  • Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου – 2.714.895 € για 19 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 4.805.424 €)

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια συμπληρώνει την προηγούμενη των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος ΑΕ, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, με την οποία ενισχύθηκαν 20 ιδιωτικές επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια