Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
29.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΗ Αλεξανδρούπολη εντάσσεται στο δίκτυο πόλεων κατά του Αντισημιτισμού «Πύλη Δημοκρατίας» (βίντεο)

Η Αλεξανδρούπολη εντάσσεται στο δίκτυο πόλεων κατά του Αντισημιτισμού «Πύλη Δημοκρατίας» (βίντεο)

Με απόφαση του χθεσινού έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης υπερψηφίστηκε η ένταξη του Δήμου στο «Δίκτυο Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού και της Διασποράς Φυλετικού Μίσους με διακριτικό τίτλο “Πύλη Δημοκρατίας“».

«Δυστυχώς παρατηρείται και στη χώρα μας η επανεμφάνιση μίσους και η αύξηση κρουσμάτων αντισημιτισμού, γεγονός που αυξάνει την κοινωνική ανησυχία. Η πόλη και οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης δεν πρέπει να ξεχάσουν την αναίτια και απάνθρωπη απομάκρυνση συνανθρώπων μας και τη βάναυση εξόντωσή τους στα στρατόπεδα θανάτου. Έχει ήδη συσταθεί και προτείνεται και η είσοδος του δικού μας Δήμου στο δίκτυο αυτό, η νομική μορφή είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία» δήλωσε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του δικτύου είναι η καταπολέμηση του ρατσισμού και της νοσταλγίας του φασισμού με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων που θα αναδεικνύουν τα αποτρόπαια γεγονότα που οδήγησαν στη σχεδόν ολοσχερή εξαφάνιση του εβραϊκού πληθυσμού. Μάλιστα, ήδη συμμετέχουν οι δήμοι Διδυμοτείχου, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Αν και η απόφαση που εισηγήθηκε ο δήμαρχος εν τέλει πέρασε με 17 υπερ, 5 κατά, 1 λευκό, και 1 «παρών», δεν έλειψαν οι αντιδράσεις και αμφιβολίες εκ μέρους της Αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», Βαγγέλης Λαμπάκης, διερωτήθηκε ποιοι είναι οι λόγοι ανάγκης για συμμετοχή του Δήμου στο εν λόγω δίκτυο, και ποια γεγονότα καθιστούν επίκαιρη τη συγκρότηση του συγκεκριμένου δικτύου, ενώ εξέφρασε και αμφιβολίες για τη φύση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας καθώς και για το κατά πόσο το εν λόγω ζήτημα ήταν όντως έκτακτο.

Η συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης συνοδεύεται και από την ετήσια καταβολή 2000 ευρώ για τις ανάγκες του δικτύου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη από το θάνατο του Άγγελου Αχτσή

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από το θάνατο του Άγγελου Αχτσή, στην ηλικία...

Ορεστιάδα: Αυτοκτόνησε 21χρονος

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 21 ετών, έβαλε τέρμα στη ζωή του σήμερα στην Ορεστιάδα....

Σε μια εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για 10.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θέλει να μετεγκατασταθεί σε δήμους του Έβρου

Για το σημαντικό μέτρο της κυβέρνηση για την ενίσχυση της πληθυσμιακής και οικονομικής ζωής...

Αλεξανδρούπολη: Μόνο 16 από 213 επιχειρήσεις είχαν επανεκδώσει άδεια για τραπεζοκαθίσματα

Εξαιρετικό εργαλείο που θα έχει αποτελεσματικότητα και θα επιφέρει παγίωση συμμόρφωσης επαγγελματιών που συστηματικά...

Παρόμοια