fbpx
18 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

High Tech η Τροχαία: Εξοπλίζεται με tablet και POS για άμεσες χρεώσεις

- Χορηγούμενη-

Με tablet, POS αλλά και άλλα high tech «όπλα» της ψηφιακής τεχνολογίας θα εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας με στόχο όχι μόνο την πρόληψη των ατυχημάτων αλλά και την άμεση καταγραφή των παραβάσεων για τους «ατίθασους» οδηγούς!

Απώτερος στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν είναι η αύξηση των εσόδων αλλά ο συνετισμός των οδηγών που δεν λένε να ακολουθήσουν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζουν τα συναρμόδια Υπουργεία όλοι οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα φέρουν μαζί τους αρχικά κάποιο tablet στο οποίο θα καταγράφονται αμέσως οι παραβάσεις των οδηγών χωρίς ωστόσο να τους αφαιρείται το δικαίωμα ένστασης.
Όσον αφορά στις παραβάσεις το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει οι τροχονόμοι μέσω του tablet που θα φέρουν να ενημερώνουν άμεσα το σύστημα για την παράβαση που διαπιστώθηκε σε κάποιον οδηγό και κατόπιν να περνούν αυτόματα και οι πόντοι ποινής στο λεγόμενο Point System. Για την συνέχεια έχουν εξεταστεί δύο σενάρια και σύμφωνα με το πρώτο ο παραβάτης θα μπορεί να εξοφλήσει μέσω e-banking το κόστος της παράβασης ή να το πληρώσει επί τόπου με την χρήση POS στους τροχονόμους με την παροχή κάποιας έκπτωσης.

- Χορηγούμενη-

Αυτή τη στιγμή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει την δυνατότητα στους παραβάτες οδηγούς στους οποίου έχουν πιστωθεί τα πρόστιμα στο Taxisnet να τα εξοφλούν μέχρι και σε 24 δόσεις αλλά με επιτόκιο 5%. Η χρήση του e-banking ή των πιστωτικών καρτών μπορεί να ευνοήσει τους παραβάτες οδηγούς καθώς είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εξοφλούν τις κλήσεις σε 12 ή περισσότερες άτοκες δόσεις.

Πότε χάνει ένας οδηγός το δίπλωμά του

Το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών ή Point System καθιερώθηκε το 2007 ώστε να ελέγχεται η οδική συμπεριφορά τους. Σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιας παράβασης τότε η Τροχαία καταχωρεί στο μητρώο του παραβάτη οδηγού τους βαθμούς ποινής που αντιστοιχούν. Εάν ο οδηγός συμπληρώσει 15 βαθμούς ποινής, στέλνεται ειδοποίηση. Εάν ο οδηγός συμπληρώσει 25 βαθμούς ποινής, του αφαιρείται η άδεια οδήγησης.

Οι βαθμοί ποινής διαγράφονται 4 χρόνια μετά την ημερομηνία που διαπράχθηκε η κάθε παράβαση και 2 χρόνια μετά αν η παράβαση είχε διαπραχθεί από οδηγό που οδηγούσε όχημα δημόσιας χρήσης. Ωστόσο όσοι έχουν δίπλωμα λιγότερο από 3 χρόνια, έχουν προσαύξηση 3 πόντους στους βαθμούς ποινής της κάθε παράβασης!

Αν κάποιος οδηγός χάσει το δίπλωμά του λόγω του point system για να αποκτήσει ξανά την ικανότητα οδήγησης θα πρέπει να παρακολουθήσει το 50% των υποχρεωτικών μαθημάτων και να ξαναπεράσει από θεωρητική (σήματα), αλλά και πρακτική εξέταση (πορεία στο δρόμο). Δικαίωμα επανεξέτασης έχει κάποιος μετά την παρέλευση 6 μηνών από την ημερομηνία αφαίρεσης της άδειας οδήγησης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντ. Μπακογιάννη από Αλεξανδρούπολη: «Η Διακομματική σκοπεύει σε 6 μήνες να έχει ένα πόρισμα υποστηριζόμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» (βίντεο)

Για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης αλλά και του Έβρου ειδικότερα συζήτησε σήμερα με θεσμικούς φορείς της περιοχής η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην περιφέρεια.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!