fbpx
16 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Γονείς κατά Εθνικού: “Δεν αφήνουν τα παιδιά μας να παίξουν βόλεϊ”

- Χορηγούμενη-

Κατά των υπευθύνων των τμημάτων υποδομής του Εθνικού Αλεξανδρούπολη βάλλουν γονείς δεκατριών 12χρονων παιδιών.

Σύμφωνα με επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ ΕΟΠΕ τα παιδιά τους δεν μπορούν να προπονηθούν λόγω απουσίας προπονητή στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό τμήμα.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
ΠΡΟΣ:

- Χορηγούμενη-

– Πρόεδρο ΔΣ ΕΟΠΕ κ. Γεώργιο Καραμπέτσο

– Μέλη ΔΣ ΕΟΠΕ ([email protected])

ΚΟΙΝ.:

– Δ/ντή ΕΟΠΕ κ. Περικλή Μπακοδήμο ([email protected])

– Πρόεδρο ΕΣΠΕΘΡΑ κ. Ειρήναρχο Κεμανετζή ([email protected])

Αξιότιμοι,

Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα μείζον πρόβλημα που ανέκυψε κατά τη φετινή χρονιά, σχετικά με τη λειτουργία των αναπτυξιακών τμημάτων βόλεϋ και συγκεκριμένα της κατηγορίας «παμπαίδων» του αθλητικού συλλόγου «Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ».

Την παρούσα συντάσσουμε και συνυπογράφουμε οι γονείς 13 αθλητών του ως άνω τμήματος, σύμφωνα με τη συνημμένη κατάσταση.

Διαπιστώσαμε ότι, ευθύς αμέσως με την έναρξη των προπονήσεων της φετινής περιόδου, τα παιδιά μας εξέφρασαν απροθυμία να συμμετέχουν στις προπονήσεις των αναπτυξιακών τμημάτων του ΕΘΝΙΚΟΥ, σε κάποιες δε περιπτώσεις δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν προτίθενται να ξανασυμμετέχουν. Αντιλαμβάνεσθε ότι, όταν η δήλωση αυτή εκπορεύεται από παιδιά 12, 13, 14 και 15 ετών στις ζωές των οποίων εδώ και 5 περίπου χρόνια το βόλεϋ έχει κυρίαρχο ρόλο και έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο και επιδόσεις στο άθλημα, η δε οικογένεια του βόλεϋ αποτελεί τη δεύτερη οικογένειά τους, το γεγονός αυτό σε εμάς τους γονείς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Επισημαίνουμε ότι, καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα αφότου τα παιδιά μας άρχισαν να προπονούνται στα τμήματα ανάπτυξης βόλεϋ του ΕΘΝΙΚΟΥ, ουδέποτε, οιοσδήποτε από εμάς παρενέβη καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε θέματα λειτουργίας του εν λόγω τμήματος, δίνοντας «λευκή επιταγή» στο σύλλογο. Συνειδητά δε, απείχαμε και από τις προπονήσεις, έστω και ως θεατές, προκειμένου να μην επηρεάσουμε στο παραμικρό την εύρυθμη και ομαλή διεξαγωγή της προπόνησης. Η παρουσία μας γινόταν αισθητή μόνον κατά τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, προκειμένου να καταβάλουμε τις οικονομικές συνδρομές των παιδιών μας, που γινόταν στον χώρο της προπόνησης.

Ωστόσο, σύντομα και μετά την άρνηση των παιδιών, διαπιστώσαμε για πρώτη φορά προχειρότητα και έλλειψη προγραμματισμού, διότι ενώ αρχικά γνωρίζαμε ότι θα υπάρχουν 3 προπονητές που θα αναλάμβαναν τα τμήματα ανάπτυξης, αυτό πρακτικά ποτέ δεν συνέβη, καθώς, σχεδόν αμέσως με την έναρξη των προπονήσεων, ο επικεφαλής προπονητής δυστυχώς υπέστη ατύχημα στο πόδι, ο δεύτερος είχε εκ των προτέρων γνωστές, μη διευθετημένες στρατιωτικές υποχρεώσεις και ο τρίτος δεν εμφανίστηκε ποτέ, τουλάχιστον έως ότου τα παιδιά αποφάσισαν να απέχουν από τις προπονήσεις, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν, η προπόνηση να διεξάγεται κατά τρόπο ανορθόδοξο καθώς οι εκ περιτροπής παριστάμενοι πρώτοι δύο εκ των ανωτέρω τριών αναφερομένων, προσπαθούσαν να διαχειριστούν ένα ανομοιογενές σύνολο αθλητών με λύσεις ανάγκης. Έτσι, η ομάδα αυτή των 13 παιδιών μας – αθλητών του ΕΘΝΙΚΟΥ, συχνά χωριζόταν κατά την ώρα της προπόνησης και κάποιοι «ανέβαιναν» στη μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα των παίδων, ενώ οι υπόλοιποι παρέμεναν με τα υπόλοιπα παιδιά του μικρότερου ηλικιακά αναπτυξιακού τμήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν τα παιδιά που πήγαιναν για τις ανάγκες της προπόνησης στη μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα, να υστερούν έναντι των μεγαλύτερων παιδιών και να βρίσκονται εκεί σε ρόλο κομπάρσου, χωρίς χρόνο και ουσία συμμετοχής, αφετέρου δε τα παιδιά που παρέμεναν στο μικρότερο ηλικιακά τμήμα, να υπερτερούν κατά πολύ έναντι των παιδιών που μόλις είχαν εγγραφεί στον ΕΘΝΙΚΟ. Έτσι, ήταν αναγκασμένα να ακολουθούν μια ανιαρή και βαρετή γι’ αυτά προπόνηση η οποία ήταν προσαρμοσμένη στο πρώτο επίπεδο αρχαρίων.

Εμείς βλέποντας αυτή την άρνηση εκ μέρους των παιδιών μας και διαβλέποντας τον κίνδυνο ακόμη και να διακόψουν το βόλεϋ, θορυβημένοι επικοινωνήσαμε με τον έφορο αλλά και με τη διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ και πραγματοποιήσαμε συναντήσεις μαζί τους, πάντα στη βάση της καλής διάθεσης και πίστης εκ μέρους μας και τείνοντας χείρα βοηθείας, προκειμένου να εξεύρουμε λύση και να εξέλθουμε γρήγορα από το αδιέξοδο που διαμορφωνόταν, εξαντλώντας από την πλευρά μας καλόπιστα όλα τα περιθώρια συνεννόησης. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ήταν ελάχιστες οι φετινές εγγραφές στο τμήμα, με αποτέλεσμα το γκρουπ των παιδιών μας να αποτελεί την πολυπληθέστερη ομάδα του τμήματος και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι του χρόνου φεύγουν από το τμήμα και οι «παίδες», εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς – όχι όμως αυτοί που πραγματικά πρέπει να το αντιληφθούν – ότι πρακτικά το τμήμα «βάζει λουκέτο». Οποία κατάντια για τον ιστορικό μας ΕΘΝΙΚΟ!!!!!

Πέραν λοιπόν των τηλεφωνικών επικοινωνιών μας και συναντήσεων με τους ανωτέρω, αποστείλαμε και δύο επιστολές, τις οποίες επισυνάπτουμε προς γνώσιν σας, στις οποίες δεν λάβαμε ποτέ αντίστοιχα γραπτή απάντηση. Αντίθετα γίναμε αποδέκτες ενός μονότονου και αντιπαραγωγικού προφορικού «ΟΧΙ», στη λογική του «δεν θα μας υποδείξουν οι γονείς ποιον προπονητή θα προσλάβουμε».

Στο σημείο αυτό, επισημαίνω ότι ο κ.Σάκης Μουστακίδης, μετά από συζητήσεις και πρότασή μας, είχε εκφράσει τη διάθεση και βούλησή του να ασχοληθεί με την προπόνηση αυτών των 13 παιδιών. Ως εκ τούτου, θεωρήσαμε ως ευνοϊκή συγκυρία και εξαιρετική τύχη για τα παιδιά μας, να τους δίνεται η δυνατότητα να προπονηθούν υπό τις οδηγίες ενός προπονητή του κύρους του Σάκη Μουστακίδη, πράγμα που προτείναμε στη διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ.

Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούσαμε και δεν επιθυμούμε να φύγουν τα παιδιά μας από την οικογένεια του ΕΘΝΙΚΟΥ. Αντίθετα, προτείναμε να αναλάβουμε ένα δυσβάσταχτο βάρος για τη διοίκησή του – όπως εμφαίνεται και από την με ημερομηνία 11/09/2019 επιστολή μας, την οποία επισυνάπτουμε – συνεχίζοντας να καταβάλουμε τις οικονομικές συνδρομές προς τον ΕΘΝΙΚΟ, συμμετέχοντας στις προπονήσεις και στους αγώνες, κάνοντας παράλληλα προπονήσεις και με τον Μουστακίδη, για την αμοιβή του οποίου δεν θα επιβαρυνόταν καθόλου ο σύλλογος αλλά εμείς αποκλειστικά, διότι ενδεχομένως μεταξύ αυτών των παιδιών βρίσκεται ο νέος Σαμαράς, ο νέος Γκιούρδας και ο νέος Σιδηρόπουλος, και είμαστε υποχρεωμένοι ως γονείς να μην επιτρέψουμε να κάνουν βήματα πίσω σε μια στιγμή που επιβάλλεται να κάνουν άλματα μπροστά.

Ως απάντηση (και ενεργώντας τιμωρητικά) στην ανωτέρω περιγραφόμενη συμπεριφορά μας, η διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Ειρήναρχο Κεμανετζή, με κοινοποίηση στον αποσπασμένο από το Υπ. Παιδείας προπονητή του κλιμακίου της προεθνικής ομάδας κ. Ιωακείμ Δημητριάδη, με την οποία τους γνωστοποιεί ότι οι παμπαίδες αθλητές του ΕΘΝΙΚΟΥ που συμμετέχουν στο κλιμάκιο, δεν μπορούν να ειδοποιηθούν από τον ΕΘΝΙΚΟ για την προγραμματισμένη συγκέντρωση του κλιμακίου, το Σάββατο 02/11/2019, διότι δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις. Ως αποτέλεσμα, ο κ. Δημητριάδης ειδοποίησε τους αθλητές το βράδυ της Παρασκευής 01/11/2019 ότι ακυρώνει τη συγκέντρωση.

Θεωρούμε την επιστολή εκδικητική προς τα παιδιά μας και προσχηματικό το περιεχόμενό της, καθώς συγκεκαλυμμένα υποδεικνύει προς τον προπονητή του κλιμακίου – διότι αυτός είναι και ο ουσιαστικός αποδέκτης της – να αποκλείσει τους πανπαίδες αθλητές του ΕΘΝΙΚΟΥ από το κλιμάκιο διότι απέχουν από τις προπονήσεις του τμήματος, πιέζοντας και εκβιάζοντάς τους έτσι να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Η επιστολή δε αυτή, αντιβαίνει κατάφωρα στους σκοπούς και όλες εκείνες τις αξίες που αναλύονται στο ιδρυτικό καταστατικό του συλλόγου.

Επισημαίνουμε ότι ουδέποτε, ενώ κανένα παιδί δεν δέχθηκε πειθαρχική ποινή από το σύλλογο, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο προπονητής του κλιμακίου και κατ’ επέκταση ο πρόεδρος της Ένωσης, ερμήνευσαν την επιστολή ως υπόδειξη απαγόρευσης κλήσης των ανωτέρω αθλητών στο κλιμάκιο και ακύρωσαν την προγραμματισμένη συγκέντρωση!!!!!

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε θερμά για δική σας παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση έστω και την ύστατη ώρα, άλλως να μας αποδοθούν τα δελτία των παιδιών εκ μέρους του συλλόγου ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Αλεξανδρούπολη, 05/11/2019

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!