fbpx
18 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Γονείς και Κηδεμόνες μαθητών 6ου Γυμνασίου και 4ου ΕΠΑΛ: «Δεν έχουμε ενημέρωση για το πού θα είναι τα παιδιά μας» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για πλήρη απουσία ενημέρωσης αναφορικά με το πού, πώς και αν οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής έκαναν λόγο σήμερα το μεσημέρι γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ και 6ου Γυμνασίου Σχολείου του Δ. Αλεξανδρούπολης. 

Οι Γονείς, Κηδεμόνες και Εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μπροστά από το δημαρχείο της πόλης στο πλαίσιο κινητοποίησης, με στόχο να ενημερώσουν το δήμαρχο αναφορικά με τους προβληματισμούς τους αλλά και να πάρουν μια απάντηση σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν. 

«Δεν ξέρουμε σε ποιο τμήμα θα είναι τα παιδιά μας» 

«Δευτέρα ξεκινούν τα σχολεία, δεν ξέρουμε σε ποιο τμήμα θα είναι τα παιδιά μας, σε ποιο σχολείο από όλα αυτά που έχουν όλη την καλή διάθεση να μας φιλοξενήσουν θα βρίσκονται, δεν ξέρουμε πώς θα μεταφέρονται τα παιδιά μας» δήλωσε εμφατικά η Βαρβάρα Ατματζίδου, μητέρα παιδιών που φοιτούν στο 11ο Δημ. Σχολείο. 

Η Βαρβάρα Ατματζίδου
- Χορηγούμενη-

«Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν γονείς που πηγαίνουν πολύ νωρίς στη δουλειά, και δε μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ούτε και μπορούν να υποχρεώνουν άλλους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους. Δεν έχουμε καν ενημέρωσηδεν ξέρουμε πώς θα πηγαινοέρχονται. Δεν ξέρουμε καν αν οι καθηγητές που θα είναι εκεί θα έχουν ένα δικό τους χώρο που θα μας βλέπουν εκεί σαν γονείς, δεν ξέρουμε πού θα βρίσκονται τα χαρτιά των παιδιών μας, πού θα είναι οι φάκελοί τους, πού θα είναι όλα αυτά» εξήγησε η ίδια στη συνέχεια. 

«Εμείς ζητάμε τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία που είναι δίπλα τους»

«Έχει γίνει μια προσπάθεια το καλοκαίρι, από πολλούς γονείς των σχολείων που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές, η οποία όμως προσπάθεια έπεσε στο κενό λόγων του COVID-19. Εμείς ζητάμε τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία που είναι δίπλα τους – υπάρχουν παιδιά που μένουν ένα λεπτό από εκεί και αναγκαστικά θα πηγαίνουν πολύ μακριά» συνέχισε η κα Ατματζίδου, αναφέροντας ότι είναι απαράδεκτο, εν έτει 2020, να μην υπάρχει πρόσβαση σε βασικά πράγματα. «Δεν ξέρω αν τα παιδιά μας θα έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής. Τι είναι, μαθητές δεύτερης κατηγορίας;» διερωτήθηκε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι οι γονείς και κηδεμόνες δε ζητούν πολλά. 

«Ζητάμε απλά να μας βεβαιώσουν ότι τον Απρίλιο (οι μαθητές/τριες) θα ξεκινήσουν όντως εκεί (στα κτίρια στην περιοχή του ΚΕΓΕ). Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υπομονή, και όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά» κατέληξε. 

«Μόνο όπλο μας ενάντια στην πανδημία τα ευχολόγια του Υπουργείου Παιδείας για προσπάθεια τήρησης των μέτρων»

«Ξεκινάει τη Δευτέρα η σχολική χρονιά, περάσαμε ένα καλοκαίρι όπου έγιναν με ευθύνη της κυβέρνησης “λάστιχο” τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάριν του τουρισμού των μεγάλων πρακτόρων και εταιρειών, αφού κόπιασε ο λαός μας, οι γονείς, οι νέοι, μειώσαμε τα κρούσματα και προφυλάξαμε τους άλλους από τα κρούσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Εύα Βλισίδου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων-Μαθητών Δ. Αλεξανδρούπολης.

Η Εύα Βλισίδου

«Δεν άφησαν τίποτα όρθιο το καλοκαίρι, έχουμε τριψήφια κρούσματα καθημερινά, και με αυτές τις συνθήκες ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα, με μόνο όπλο μας ενάντια στην πανδημία τα ευχολόγια του Υπουργείου Παιδείας για προσπάθεια τήρησης των μέτρων ασφαλείας και τη μάσκα που θα μοιράσουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θεωρούμε την κατάσταση τραγική, απαράδεκτη. Είχαν τόσους μήνες μπροστά τους για να σχεδιάσουν πώς μπορούν να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα σε μικρότερα, δε μπορεί τον Ιούνιο τα πρωτόκολλα να ήταν για 15 μαθητές ανά τάξη με ελάχιστα κρούσματα ανά επικράτεια και τώρα να είναι 25 και 30 παιδιά στις τάξεις, όπως είναι σε όλα τα τμήματα της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο μας» επεσήμανε στη συνέχεια η ίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι οι καθαρίστριες δεν αρκούν ούτε καν για κάθε σχολείο, ενώ στα νηπιαγωγεία μοιράζονται δύο και τρία κτίρια μία καθαρίστρια.

 «Ζητάμε άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία για εύρεση κτιρίων ακόμα και τώρα, και να σπάσουν τα τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και μόνιμων καθαριστριών. Ζητάμε το Δήμο να ενταχθεί στα προγράμματα δωρεάν διατροφής σχολικών γευμάτων για το σύνολο των μαθητών και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα» κατέληξε η κα Βλισίδου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -