Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΓιώργος Καΐσας: Πιστεύουμε στην Δημόσια περίθαλψη και θα την εξασφαλίσουμε σε όλους

Γιώργος Καΐσας: Πιστεύουμε στην Δημόσια περίθαλψη και θα την εξασφαλίσουμε σε όλους

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την κατάσταση στην Υγεία και την Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

“Η αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου έχει δρομολογηθεί και περιλαμβάνεται στις επικείμενες αποσυνδέσεις που θα γίνουν, μαζί με τις περιπτώσεις της Λάρισας και του Ηρακλείου.

Ήδη έχει ζητηθεί, ετοιμασθεί και υποβληθεί προς έγκριση το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ώστε όταν το Νοσοκομείο ανεξαρτητοποιηθεί να μπορεί να λειτουργήσει.

Θεωρώ ότι ορισμένα τοπικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κινούνται εντελώς «μικροπολιτικά» και “εκ του πονηρού” σε σχέση με το νοσοκομείο Διδυμοτείχου μιας και τα κόμματά τους είναι ενάντια στις αυτονομήσεις, άλλωστε άλλων οι υπογραφές βρίσκονται κάτω από τις αποφάσεις συγχώνευσής του με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τρεις Υπουργοί Υγείας των κομμάτων αυτών ήταν αντίθετοι με την αυτονόμηση (Λομβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης).

Όχι μόνο για πρώτη φορά δεν χρωστάει σε προμηθευτές κανένα Νοσοκομείο της χώρας, ήδη από τα τέλη του 2016, αλλά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου απέκτησε και πλεονάσματα! Και όλα αυτά χάρη στην σωστή διαχείριση, το νοικοκύρεμα και την πάταξη της τεράστιας διαπλοκής στον χώρο της Υγείας.

Το νέο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια περίθαλψη που θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την Δημόσια Υγεία, γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και της τελικής συμφωνίας.”

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

Παρόμοια