fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Γ.Τάτσιος: Δομή Λαθρομεταναστών στην Σιντική Σερρών

- Χορηγούμενη-

Τον Σεπτέμβριο του 2019 οι Ενεργοί Πολίτες Σιντικής (500 υπογράφοντες) προκάλεσαν την συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο ΑΡΓΗΣΕ περίπου δύο μήνες να συζητήσει το θέμα. Στις 20 Νοεμβρίου 2019 πάρθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση, η οποία έλεγε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής ΔΕΝ δέχεται την εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου Σιντικής».

Η απόφαση ανανεώθηκε  στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαρτίου 2020 όταν παρατηρήθηκε «δραστηριότητα» στο στρατόπεδο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ στην Ροδόπολη. Ο δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτιος Δομουχτσίδης εμφανίστηκε «βασιλικότερος του Βασιλέως» λέγοντας ότι θα εφαρμόσει την από 20 Νοεμβρίου 2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποστήριξε μάλιστα ότι ΔΕΝ γνώριζε απολύτως τίποτα μέχρι λίγα λεπτά πριν την διεξαγωγή εκείνου του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν (εντελώς τυχαία) δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου (κ.Μηταράκης), ο οποίος του ανακοίνωσε ότι η κλειστή δομή θα γίνει στον Δήμο Σιντικής.

Ο κ. Δομουχτσίδης είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαρτίου 2020 ότι η Σιντική και συγκεκριμένα η Ροδόπολη ήταν επιλογή του ΚΥΣΕΑ. Μετά από έρευνα στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ διαπιστώθηκε ότι η πρόταση να γίνει κλειστή δομή λαθρομεταναστών έγινε από θεσμικό όργανο του Δήμου Σιντικής. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα από την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ της 26ης Φεβρουαρίου 2020 με θέμα: «Το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη» όπου αναφέρεται ρητά: «Ο κ. Μηταράκης ζήτησε προτάσεις από τους Δήμους για τις θέσεις προσώπων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν στην περιοχή τους και μετά εμείς να διαλέξουμε τις μισές ώστε να προχωρήσει η αποσυμφόρηση».

Ο μοναδικός Δήμος στον οποίον ήδη γίνονται εργασίες για την δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών είναι ο Δήμος Σιντικής. Η ΚΕΔΕ με νέα ανακοίνωση της 8ης Μαρτίου 2020 με θέμα: «Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την προχθεσινή απόφαση των παρατάξεων του Δήμου Σιντικής, του Δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη και των βουλευτών του Νομού, για την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών περιορισμένου χρόνου, στην περιοχή Κλειδί» επιβράβευσε τον κ.Φώτιο Δομουχτσίδη, τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης (κα Φυταγκουρίδου, κ.Λούγγο και κ. Παναγιωτίδη) ΚΑΙ τους 4 κυβερνητικούς βουλευτές (κ.Καραμανλή, κα Αραμπατζή, κ.Λεονταρίδη και κ.Χατζηβασιλείου που συνυπέγραψαν την αποδοχή δημιουργίας δομής μεταναστών στη θέση ΚΛΕΙΔΙ του Δήμου Σιντικής. Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα η ΚΕΔΕ προτρέπει κι άλλους Δήμους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Σιντικής.

Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα;

  1. Αν δεν γνώριζε τίποτα ο δήμαρχος για την επιλογή του Δήμου Σιντικής (του μοναδικού στην Ελλάδα) για δημιουργία δομής λαθρομεταναστών, ΓΙΑΤΙ δεν πρόταξε στην κυβέρνηση την απόφαση της 20ης Νοεμβρίου 2019 που ήταν ΙΣΧΥΡΗ και ΣΑΦΗΣ; Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου αποτελεί το ΑΝΩΤΑΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι η σύγχρονη «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» οι αποφάσεις της οποίας οφείλουν να γίνονται σεβαστές ΚΑΙ από την Κυβέρνηση.
  2. Στην Ελλάδα υπάρχουν 332 Δήμοι. Αν δεν έγινε πρόταση από τον Δήμο Σιντικής τότε από ποιον έγινε η επιλογή του Δήμου Σιντικής για δημιουργία δομής λαθρομεταναστών και με ποια κριτήρια;
  3. Παρά τις πρόσφατες (20 Νεομβρίου 2019 και 4 Μαρτίου 2020) αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ λαθρομεταναστών σε όλο το εύρος του Δήμου Σιντικής το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 ο Δήμαρχος και οι επικεφαλείς τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπέγραψαν την αποδοχή δημιουργία δομής στην περιοχή ΚΛΕΙΔΙ. Αυτό έγινε παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου (γιατί ήταν εκεί άραγε;). Πως είναι δυνατόν να υπογράψουν μεμονωμένα μια απόφαση που έρχεται σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την προ 3 ημερών (από 4 Μαρτίου 2020) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής; Έχουν το δικαίωμα οι ίδιοι που ψήφισαν την απόφαση της 4ης  Μαρτίου να την καταργήσουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ εκ νέου Δημοτικό Συμβούλιο; Ακόμη κι αν προέκυψαν κάποια νέα δεδομένα θα έπρεπε να συζητηθούν σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν αρκεί η υπογραφή του επικεφαλής της κάθε παράταξης για να αλλάξει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησιογραφικό πρακτορείο sputnik ο δήμαρχος Σιντικής είπε: «δεν συμφωνούμε με την δημιουργία δομής, απλά υποδείξαμε έναν χώρο». Αυτό έλεγε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Αυτό αποτελεί ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.
  4. Αρχικά ήταν να γίνει η δομή στην Ροδόπολη, μετά ο δήμαρχος πρότεινε την Βυρώνεια και κατέληξε με υπογραφή του Δημάρχου και των επικεφαλείς τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να γίνει στη θέση ΚΛΕΙΔΙ. Δυστυχώς κάθε φορά που άλλαζε η τοποθεσία έσπευδαν βουλευτές της ΝΔ, αλλά και τοπικοί «άρχοντες» να καρπωθούν την επιτυχία δημιουργώντας ένας κλίμα «ασφάλειας» στους κατοίκους της Ροδόπολης και της Βυρώνειας. ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι «ιθαγενείς» που πιστεύουν ακόμη σε «καθρεπτάκια»; ΠΟΤΕ θα ξυπνήσει ο λαός και θα σταματήσει να εξαρτάται από δήθεν ρουσφέτια των πολιτικάντηδων; ΠΟΤΕ θα σταματήσουμε να θέλουμε να λέμε «μακριά από μένα κι όπου θέλει ας γίνει;»
  5. Η από 7 Μαρτίου 2020 κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων επικαλείται εθνικούς λόγους για την διαφοροποίηση από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει κάποιο κυβερνητικό έγγραφο που αναφέρει ότι η επιλογή του Δήμου Σιντικής έγινε για …εθνικούς λόγους;

Οι απαντήσεις των παραπάνω ερωτημάτων είναι προφανείς για τους περισσότερους δημότες Σιντικής. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους… Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Σερραίοι Βουλευτές της ΝΔ, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ. Ως πολίτης του Δήμου Σιντικής:

ΑΠΑΙΤΩ να διατηρήσω την ποιότητα ζωής που είχα και πριν.

ΑΠΑΙΤΩ να γίνει σεβαστή η απόφαση του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Σιντικής (δλδ του Δημοτικού Συμβουλίου) από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες και να ΜΗΝ γίνει δομή λαθρομεταναστών στον Δήμο Σιντικής (και πουθενά στην Ελλάδα). Η λύση στο πρόβλημα είναι η μεταφορά τους σε ακατοίκητα νησιά ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απέλασής τους.

ΑΠΑΙΤΩ  να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι εργασίες στην περιοχή ΚΛΕΙΔΙ που αποτελεί ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ. Εκεί βρισκόταν η πυροβολαρχία του Λοχαγού Κυριακίδη τον Απρίλιο του 1941 που θυσιάστηκε στην Μάχη των Οχυρών. Δεν μπορεί εκεί που χύθηκε αίμα ηρώων να κάνουν την «ανάγκη» τους οι λαθρομετανάστες.

Την λύση μπορεί να δώσει ΜΟΝΟΝ ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Έστω και τώρα να κάνουν το σωστό. ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και να απαιτήσουν να γίνουν ΣΕΒΑΣΤΕΣ από την κυβέρνηση. Να σταματήσουν να παίζουν ρόλο «τροχονόμου και να υποδεικνύουν διάφορες περιοχές του Δήμου με την πρόφαση ότι είναι το λιγότερο κακό, διότι είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ! Κάθε άλλη ενέργεια θα αποτελεί ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ. Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΚΑΤΑΡΓΕΙ το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής. ΠΟΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος θα είναι εντάξει με την συνείδησή του σε μια τέτοια περίπτωση; Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για ΟΛΟΥΣ τους Δημοτικούς Συμβούλους που σέβονται τον εαυτό τους, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον τόπο τους. Αλλιώς η Ιστορία θα γράψει ότι επί θητείας τους λειτούργησε στον Δήμο Σιντικής δομή λαθρομεταναστών.

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

Συντονιστής Ενεργών Πολιτών Σιντικής

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο