fbpx
12.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Γ. Πετρίδης: “Αδικαιολόγητη επίθεση του Χ. Μέτιου στο δήμο Κομοτηνής”

- Χορηγούμενη-

Παρακολούθησα με έκπληξη την πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος, τόσο του Δήμου Κομοτηνής, όσο και εναντίον μου, ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του. Με παραληρηματικό τρόπο καταλόγισε στο Δήμο μας φανερή απουσία σχεδιασμού, επικοινωνιακή δολιότητα, αλλά και σφετερισμό των έργων των εταίρων της πρότασής μας για το ΒΑΑ Κομοτηνής. Στην προσπάθεια του δε να πλήξει τον Δήμο καταγωγής του ο κ. Μέτιος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει ψεύδη, ανακρίβειες και αντιφάσεις που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα:

Μέτιος: «Η στρατηγική ΒΑΑ του Δ. Καβάλας αξιολογήθηκε με τη μέγιστη βαθμολογία στην Ωριμότητα Στρατηγικής» (3,1/3,5)

Η Αλήθεια: Η στρατηγική ΒΑΑ του Δ. Κομοτηνής αξιολογήθηκε με τη μέγιστη βαθμολογία στην Ωριμότητα Στρατηγικής (3,264/3,5)

Μέτιος: «Η ένσταση της Κομοτηνής έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους»

Η Αλήθεια: Σύμφωνα με την αρ. πρ. 39/05-01-2017 απόφαση του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Α.Μ.Θ.  , στην οποία αναφέρεται:

«Αποδεχόμαστε το από 29.12.2016 Πρακτικό της Επιτροπής Ενστάσεων των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης επί της ένστασης του Δήμου Κομοτηνής:

  1. Κάνουμε δεκτή την ένσταση του Δήμου Κομοτηνής ως προς τα κριτήρια Β.2 (Η στρατηγική ΒΑΑ έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα) και Β.5 (Είναι ρεαλιστικό το σχέδιο χρηματοδότησης της Στρατηγικής ΒΑΑ).
  2. Απορρίπτουμε την ένσταση του Δήμου Κομοτηνής ως προς τα υπόλοιπα σημεία….

Με την επαναβαθμολόγηση η πρότασή μας έφτασε στη βαθμολογία τον Δήμο Δράμας, σε επιλέξιμη, πλέον, θέση και αν δεν είχε συμβεί το πρωτοφανές για εκδίκαση ένστασης να αυξηθεί η βαθμολογία και της Δράμας (χωρίς αυτή να έχει προσφύγει), ο Δήμος μας θα ήταν δικαιούχος του προγράμματος. Τόσο επικοινωνιακή, δηλαδή, ήταν η ένσταση μας.

Μέτιος: « Ο κ. Πετρίδης επέλεξε να κάνει ένσταση, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για ένα μήνα η διαδικασία»

Η Αλήθεια: Ένσταση κατέθεσε και ο Δήμος Ξάνθης, χωρίς, όμως, να κατηγορηθεί από τον Ροδοπίτη Μέτιο, ούτε για κωλυσιεργία, ούτε για επικοινωνιακά τερτίπια. Άρα και να μην είχαμε καταθέσει ένσταση, η διαδικασία θα καθυστερούσε λόγω Ξάνθης. Η ένσταση δεν αποφασίστηκε από τον Πετρίδη, αλλά ομόφωνα (συμπολίτευση και αντιπολίτευση). Άραγε και η αντιπολίτευση συμμετείχε στο «επικοινωνιακό τέχνασμα Πετρίδη»;

Μέτιος: « Ο Δήμος Κομοτηνής εκμεταλλεύτηκε τα έργα των εταίρων του»

Η Αλήθεια: Και ο πλέον άσχετος περί του προγράμματος (πλην Μέτιου;) γνώριζε ότι τόσο οι συμπράξεις και συνέργειες Φορέων, όσο και η Ωριμότητα των προτάσεων ήταν βασικά προαπαιτούμενα του προγράμματος. Επιπλέον, οι εταίροι μας στο πρόγραμμα, Ιερά Μητρόπολη και  Υπουργείο Πολιτισμού,  είναι οι πλέον αξιόπιστοι, έντιμοι, μεθοδικοί, έμπειροι  και καταρτισμένοι εταίροι και όχι αφελείς «προς εκμετάλλευση», όπως απαξιωτικά θέλει να τους παρουσιάσει στα μάτια της τοπικής κοινωνίας ο κύριος Μέτιος, καταλογίζοντας τους στη χειρότερη περίπτωση δόλο και στην καλύτερη αμέλεια ή αφέλεια.

Μέτιος: «Τα έργα που προτάθηκαν είχαν ήδη συμπεριληφθεί στην ΟΧΕ»

Η Αλήθεια: Στην πραγματικότητα έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για τα ΒΑΑ είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, όταν οριστικοποιήθηκε η ΟΧΕ.  Όφειλε να γνωρίζει ότι οι διαδικασίες σχεδιασμού και ωρίμανσης των ΒΑΑ άρχισαν από το 2015, ενώ η προσωρινή και η οριστική ανακοίνωση των έργων ΟΧΕ έγιναν την Άνοιξη του 2016 (Μάρτιος – Μάιος). Όφειλε, επίσης,  να γνωρίζει ότι μέσα σε 3-4 μήνες μέχρι την καταληκτική προθεσμία του Σεπτεμβρίου 2016, αλλαγή Στρατηγικής ΒΑΑ ήταν αδύνατο να γίνει.

Ο κ. Μέτιος οφείλει να συνειδητοποιήσει την ευθύνη και  το μέγεθος του θεσμικού του ρόλου. Να αποβάλλει επιτέλους τα σύνδρομα του αντιπολιτευόμενου δημοτικού συμβούλου Κομοτηνής. Να συνεργαστεί, αντί να επιτίθεται. Να σεβαστεί για να τον σεβαστούμε. Σε κάθε περίπτωση, στο Δήμο Κομοτηνής  ό,τι έχουμε σχεδιάσει για την πόλη και τα χωριά μας, για τους πολίτες μας και τη βελτίωση της ζωής τους, εμείς θα το ολοκληρώσουμε. Με τον κ. Μέτιο δίπλα μας ή απέναντι μας. Η επιλογή δική του…

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Γιώργος Πετρίδης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-02-2024/1100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συνεχίζονται έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) οι ισχυρές...