Γ. Ναϊτίδης: «Ταΐστρες και ποτίστρες για αδέσποτα στην Αλεξ/πολη και στους οικισμούς» (βίντεο)

Η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για αδέσποτα της Αλεξανδρούπολης αλλά και των οικισμών αποτελεί μία εκ των μελλοντικών παρεμβάσεων του Ανεξάρτητου Πρόεδρου της Κοινότητας της πόλης, Γιάννη Ναϊτίδη, σε συνεργασία με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου. Η συγκεκριμένη ενέργεια υπάγεται στα νέα καθήκοντα του Προέδρου της Κοινότητας μιας πόλης τα οποία σχετίζονται με τη φιλοζωία.

Ο Γ. Ναϊτίδης

Θετικές ενέργειες για τα αδέσποτα και το πράσινο

«Εδώ και δύο μήνες έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα για τα θέματα διαχείρισης της Φιλοζωίας. Έτσι λοιπόν, με το αρμόδιο γραφείο του δήμου, και σε συνεργασία με τους προέδρους, σχεδιάζουμε μια σειρά από παρεμβάσεις όπου θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη φιλοζωία» δήλωσε ο κ. Ναϊτίδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα αδέσποτα της πόλης και των οικισμών. Μιλώντας για τις πρώτες παρεμβάσεις τις σχετικές με τα νέα καθήκοντα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας μίλησε για την ενημέρωση των πολιτών αλλά και των προέδρων σχετικά με τη νομοθεσία και λειτουργία της φιλοζωίας. «Μάλιστα, έχουμε ήδη κάνει μια γιορτή υιοθεσίας στην Αλεξανδρούπολη και θα συνεχίσουμε σε άλλες πόλεις και οικισμούς, ενώ έχουμε προγραμματίσει την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών σε διάφορες περιοχές, έτσι ώστε να αλλάξουμε ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα σε όλους τους δήμους» επεσήμανε στη συνέχεια.

Σχετικά με έργα που αφορούν την καθημερινότητα, ο κ. Ναϊτίδης γνωστοποίησε: «Η καθημερινότητα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο, σε συνεργασία με τους αρμόδιος Αντιδημάρχους – τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών – προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε». Στη συνέχεια, έκανε λόγο για βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη καθώς και προσπάθειες για περισσότερο πράσινο.  

«Συνεχίζουμε το έργο μας»

«Μετά από την πρόσφατη διαγραφή μου από την Παράταξη ‘Πόλη και Πολίτες’, έγιναν τα απαραίτητα έγγραφα από τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου, και το Υπουργείο μας απάντησε ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας παραμένει – έτσι,  συνεχίζουμε το έργο μας και αυτό που έχουμε ξεκινήσει» τόνισε ο κ. Ναϊτίδης αναφορικά με το πρόσφατο ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την αντικατάσταση ή όχι του Προέδρου της Κοινότητας σε περίπτωση διαγραφής από την παράταξη.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι, ήταν μια μικρή παρένθεση για κάποια ενδοπαραταξιακά ζητήματα. Το θέμα έχει λήξει, συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τους δημότες, για την κοινότητα της Αλεξανδρούπολης, για τους οικισμούς, με σκοπό να μπορέσουμε να βελτιώσουμε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα και ό, τι συνεπάγεται με την ασφάλεια των πολιτών μας» κατέληξε επί του θέματος ο κ. Ναϊτίδης.