Γ. Καϊσας: “Ο Κ. Μητσοτάκης είπε την αλήθεια. Ότι θα εφαρμόσει πολιτική λιτότητας” (video)

Απόλυτα ειλικρινή με βάση την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε την ομιλία αλλά και την Συνέντευξη Τύπου, του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καϊσας.

“Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είπε την αλήθεια, είπε δηλαδή τι πρόγραμμα θα εφαρμόσει. Λιτότητα, και τα προγράμματα που μας επέβαλε το ΔΝΤ, με άλλα λόγια, θα φύγει το ΔΝΤ από τα μνημόνια και θα έρθει μέσω της ΝΔ” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά τώρα με το πλεόνασμα, ο Γιώργος Καίσας, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ξεχνάει, πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει για πλεόνασμα 4,5% , κάτι το οποίο χαρακτήρισε “κοροϊδία” . Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί στις δηλώσεις για το ασφαλιστικό τύπου “Πινοσέτ”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση. “ Την ιδιωτική ασφάλιση την ξέρει ο Ελληνικός λαός,, την έχουν πληρώσει όσοι έμπλεξαν, και αυτό είναι μία άσχημη εξέλιξη κυρίως για τους συνταξιούχους που είναι ασφαλισμένοι στο δημόσιοι, και θα μείνουν ξεκρέμαστοι” πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο Μακεδονικό, υπογράμμισε πως, το 1992 η ΝΔ  είχε συμφωνήσει στην σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, και τώρα γυρίζει πίσω από αυτό, με πρόσχημα την Μακεδονική γλώσσα, η οποία έχει δοθεί από τη δεκαετία του 50, οριστικοποιήθηκε το 1977 και άρα ότι παίρνουμε τώρα, το παίρνουμε πίσω. 

Καταλήγοντας είπε πως” Νομίζω ότι φανερώθηκε η πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, για τα επόμενα χρόνια. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, πολιτική της λιτότητας, ο Ελληνικός λαός τα έχει κρίνει αυτά και τα έχει απορρίψει.”