Γ. Καϊσας: “Πρωτοφανής η προχειρότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων στα δημόσια έργα” (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ  Γεώργιος Καΐσας στον τηλεοπτικό σταθμό THRAKI net σχετικά με τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας στον κάθερο άξονα του Έβρου (Προβατώνας) καθώς και για τον νέο νόμο για τις υιοθεσίες και την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Περιληπτικά είπε:

“Πρωτοφανής η προχειρότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων στα δημόσια έργα, τα ξεκινούσαν χωρίς καν να κάνουν τις απαλλοτριώσεις!

Χορηγούμενη

Στον Προβατώνα απαλλοτρίωσαν 500 στρέμματα από το 2011 και δεν αποζημίωσαν τους αγρότες. Αν υπολογισθούν και τα ποσά από την μή εκμετάλλευση και τις χαμένες αγροτικές ενισχύσεις για όλα αυτά τα χρόνια, η ζημιά για τους αγρότες είναι πολύ μεγαλύτερη. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίζομαι για να ξεμπλέξω το θέμα από τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας και των δικαστηρίων.

Όσον αφορά τον νέο νόμο για τις υιοθεσίες, ας αφήσουν τους φαρισαϊσμούς αυτοί που έχουν αναγάγει ως κυρίαρχο το θέμα της αναδοχής από τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι ελάχιστες περιπτώσεις και τουλάχιστον τριτεύον μιας και το μεγάλο πρόβλημα που λύνει ο νέος νόμος για τις υιοθεσίες είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις που αναγκάζουν τα παιδιά να μένουν στα ιδρύματα μέχρι να ενηλικιωθούν παρότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την υιοθεσία τους.

Η καταδίκη των παιδιών σε ιδρυματοποίηση είναι γεγονός ντροπιαστικό και απαράδεκτο για την κοινωνία μας”