Γ. Φαλέκας: Ενεργειακά «θαύματα» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη στον Έβρο και τις συναντήσεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κυρίως για τα ενεργειακά θέματα, ο Γιάννης Φαλέκας Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης έκανε δηλώσεις στο evros 24.gr και τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη.

Όπως είπε συζητήθηκαν με τον υπουργό ιδιαίτερα ενεργειακά θέματα για το Δήμο Αλεξανδρούπολης και δεν ξεχνά, ότι πριν από 15 μήνες, όταν ολοκληρώθηκε η τελευταία γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο Αρίστηνου,  ο Γιώργος Σταθάκης είχε ανακοινώσει την αλλαγή της νομοθεσίας για τη γεωθερμία που πριν από 15 ημέρες ψηφίστηκε.

Χορηγούμενη

«Τηρήθηκε στο ακέραιο ότι είχε πει εκείνη την ημέρα. Εξελίξεις έχουμε στις ενεργειακές κοινότητες και η σύσκεψη των Φερών ήταν πολύ εποικοδομητική. Θα δείτε όλοι ότι θα προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις» σημείωσε ο Γιάννης Φαλέκας.

Παράλληλα αναφέρθηκε πως ανακοινώθηκαν και οι χρηματοδοτήσεις, ενώ ήταν πολύ σημαντική συζήτηση που έγινε και για την τηλεθέρμανση που ο δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά με γρήγορους τις απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησης αυτού του τεράστιου έργου.

«Συνεχίζουμε στο στόχος μας, μέχρι το τέλος του 2019 να έχουμε τελειώσει με τις μελέτες και αρχές του 2020 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να λάβει τη στοχευμένη χρηματοδότηση των 32 εκ. ευρώ γι αυτό το έργο» τόνισε ο Γιάννης Φαλέκας.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Γιάννη Φαλέκα: