Η Θεανώ Φωτίου Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στις προκλήσεις της Τουρκίας, η Θεανώ Φωτίου τόνισε ότι πρόκειται για «ενέργειες εσωτερικής κατανάλωσης της Γείτονος. Χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία και ετοιμότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους θεσμούς και την αξιολόγηση, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγησε ότι από την μια το « ΔΝΤ δεν μπορεί να δανείζει ή να συμμετέχει σε προγράμματα στα οποία το χρέος δεν είναι βιώσιμο και όλες οι αναλύσεις οδηγούν ότι το Ελληνικό δεν είναι» και από την άλλη «ο κ Σόιμπλε δεν παραδέχεται την μη βιωσιμότητα του χρέους για πολιτικούς λόγους. Κάθε τόσο εμφανίζεται μια ισορροπία του τρόμου η οποία λέει ας μη διαγράψετε το χρέος, αλλά υποχρεώστε τους να πάρουν μέτρα πέραν του μνημονίου». Σύμφωνα με την κα Φωτίου, απέναντι σε αυτή την συγκυρία στην Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση αλλά «έχουμε μια εξαιρετικά ανεύθυνη, επικίνδυνη και ψευδή αντιπολίτευση».

Χορηγούμενη

Για το ΚΕΑ η Θεανώ Φωτίου είπε ότι «πρόκειται για μία καινοτομία τόσο σε επίπεδο επιδόματος όσο και σε επίπεδο παροχών » ενώ τόνισε ότι η «Πλατφόρμα θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου το σύστημα δεν κλείνει ποτέ και η πρώτη πληρωμή θα γίνει τον Μάρτιο. Ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης θα δίνεται άμεσα η πληροφορία αν ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος και το ύψος των χρημάτων που θα καταβληθούν».

Οι αιτήσεις θα γίνονται στους Δήμους στα ΚΕΠ, αλλά και διαδικτυακά και αφορά όλους όσοι τους τελευταίους 6 μήνες το εισόδημά τους έπεσε κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Οι βάσεις δεδομένων του ΚΕΑ αυτομάτως μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Τέλος, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν πριμοδότηση να συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ. «Το ΚΕΑ αφορά το 10% του ενεργού πληθυσμού» υπογράμμισε η υπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα