Φοράς φακούς επαφής; – Έτσι πρέπει να προσέξεις τα μάτια σου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και μαζί του φέρνει, βόλτες, θαλάσσια σπορ, εκδρομές και φυσικά τις πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές.

Δεν χρειάζεστε εμάς για να σας επιβεβαιώσουμε ότι οι φακοί επαφής σας θα σας ακολουθούν παντού. Ξέρετε ήδη ότι δεν υπάρχει καλύτερος καλοκαιρινός σύμμαχος για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας σπορ, να είστε άνετοι σε κάθε εξόρμηση και κάθε περιπέτεια αλλά και να νιώθετε την απόλυτη αυτοπεποίθηση σε κάθε εμφάνιση.

Χρειάζεστε όμως να λάβετε υπόψη σας μερικά απλά tips, που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη και δεν θα δημιουργήσουν αλλεργίες ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα κατά τη διάρκεια των διακοπών. σας ζωής!

Να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου, καθώς το έντονο φως του ήλιου μπορεί να δημιουργήσει ξηροφθαλμία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δυσάρεστα συμπτώματα στα μάτια σας.

Η χρήση του air-condition, δεν μπορεί να αποφευχθεί, ειδικά με τις φετινές θερμοκρασίες, μπορείτε όμως να προφυλάξετε τα μάτια σας. Στο αυτοκίνητο μην αφήνετε το air-condition να χτυπάει απευθείας στο πρόσωπό σας.

Στο σπίτι προσπαθήστε να αποφύγετε την πολύ ξηρή θερμοκρασία.

Να φοράτε πάντα γυαλιά θαλάσσης. Όχι μόνο για να μην χάσετε τους φακούς σας, όταν θα κάνετε τα μακροβούτια σας, αλλά και για να αποφύγετε πιθανές αλλεργίες.

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά από την πισίνα ή την παραλία, καθώς τόσο η χλωρίνη όσο και η άμμος μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια που μπορεί να επηρεάσουν τα μάτια σας και τους φακούς.