Φέρες: Δηλώσεις για παγετό στα κηπευτικά

Παγωμένο χωράφι με λάχανα στο Αργος, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. Ισχυρός παγετός επικράτησε για ακόμα μία νύχτα στην Αργολίδα με το θερμόμετρο να φτάνει του -7 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον σταθμό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην Πυργέλα Άργους. Με το θερμόμετρο ανάμεσα στους -4 και τους -7 βαθμούς Κελσίου όλη την νύχτα στον Αργολικό κάμπο, πάγωσαν ακόμα και τα νερά στο ποτάμι της Πάνιτσας στο Άργος. Οι ζημιές που έχει δημιουργήσει ο παγετός στις αγροτικές καλλιέργειες ( εσπεριδοειδή και κηπευτικά) είναι μεγάλες και οι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για τις ανακοινώσεις αιτήσεων αποζημιώσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 Οι  Ανταποκρίτριες   ΕΛΓΑ της Δ.Κ. Φερών, της Τ.Κ. Τριφυλλίου και της Τ.Κ. Πυλαίας,   του Δήμου Αλεξ/πολης,  έκαναν αναγγελία για   ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ     στις     27 / 01 / 2017. 

Οι καλλιεργητές ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ    που έχουν υποστεί ζημία, μπορούν να υποβάλλουν Δήλωση Ζημίας  έως  της 11-02-2017   στις   Ανταποκρίτριες  του   ΕΛΓΑ,  στο Δημοτικό Κατάστημα  Φερών, του Δήμου Αλεξ/πολης.

Μετά την λήξη της προθεσμίας καμία Δήλωση Ζημίας δεν γίνεται δεκτή.

Οι Ανταποκρίτριες

του ΕΛΓΑ

 

1.Παπάζογλου Βασιλική

2.Ρίγγου Άρτεμις