Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των μουσουλμάνων της Άβαντος (video)

Η καθημερινότητα των μουσουλμάνων κατοίκων της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη και βελτίωσή της, ήταν το θέμα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων Πολιτών με μητρική γλώσσα την Τουρκική, «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη», που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Της σύσκεψης προέδρευσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος παραδέχτηκε πως έχουν γίνει αρκετά λάθη κατά το παρελθόν, τα οποία ωστόσο στοχεύει να διορθώσει στο μέλλον. Παρόντες στη σύσκεψη, πέρα από θεσμικούς και φορείς, όπως το Επιμελητήριο Έβρου, ο Εμπορικός Σύλλογος, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, και πολλοί κάτοικοι της Άβαντος, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα τους στο Δήμαρχο.

 

Χορηγούμενη

Προβλήματα όπως, η ανεργία των νέων, ο αναλφαβητισμός, η παραβατικότητα, και η ένταξη των κατοίκων στη συνολική κοινωνία του Δήμου. Η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, από τη μεριά της έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής, προτρέποντας μάλιστα τους γονείς, να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, η μόνη που δεν είχε εκπρόσωπο ήταν η “ΑΝΑΣΑ”, ο επικεφαλής της οποίας είχε δηλώσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν επρόκειτο να παραστεί.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι και ένα σημείωμα που βρήκε στο γραμματοκιβώτιό του ο Δήμαρχος, το οποίο τον χαρακτήριζε «Ερντογάν» και έγραφε: «πως την είδες και τους θέτεις σε ακραιφνή κοινωφελή εργασία, Ερντογάν; Το μέλλον το παίρνουμε από τους απογόνους μας. Το μέλλον ανήκει στο Θεό». “Δε μας τρομάζουν γιατί εμείς μάθαμε να είμαστε έντιμοι” απάντησε ο Ευάγγελος Λαμπάκης.