fbpx
22 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Eξώδικα για τα απλήρωτα τεύτλα ετοιμάζουν οι παραγωγοί

Ανάβουν από βδομάδα τα φουγάρα στα εργοστάσια της ΕΒΖ

- Χορηγούμενη-

Νομικά ετοιμάζονται να κινηθούν οι τευτλοπαραγωγοί, προκειμένου να διασφαλίσουν τα οφειλόμενα από την καμπάνια του 2017, την ώρα που μια ακόμα χρονιά βρίσκει την ΕΒΖ να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και το μέλλον της να φαντάζει αβέβαιο.

Παρά τις υποσχέσεις, καμία πληρωμή δεν πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των εορτών, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία μπαίνει στο 2018 με ένα χρέος άνω των 10 εκατ. ευρώ προς τους καλλιεργητές, που απειλεί να τινάξει στον αέρα και τον προγραμματισμό του 2018. Με δεδομένο ότι οι σπορές για τη νέα σεζόν ξεκινούν τον Φεβρουάριο, σε πρώτη φάση οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να καταβληθεί μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες ένα μέρος έστω από τα χρωστούμενα στους παραγωγούς, ώστε να πειστούν να σπείρουν και πάλι τεύτλα.

Business plan

- Χορηγούμενη-

Το μείζον θέμα, βέβαια, όπως παραδέχονται άπαντες οι εμπλεκόμενοι, είναι να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό ποια θα είναι η «επόμενη μέρα» της ΕΒΖ. Μετά το ναυάγιο της πώλησης των δύο εργοστασίων στη Σερβία, στο προσκήνιο έχει επανέλθει το σενάριο της εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ενώ οι πληροφορίες θέλουν από τη διοίκηση της βιομηχανίας να έχει ζητηθεί καινούργιο business plan το οποίο, εκτός των άλλων, θα προβλέπει και περαιτέρω περιορισμό του κόστους. Ήδη, οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις για τη μείωση των απολαβών τους. «Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Δεν δεχόμαστε από ανθρώπους που προέκυψαν χθες στην εταιρεία να μας κουνάνε το δάχτυλο, ούτε να μας βάζουν απέναντι στους αγρότες», απαντάει από την πλευρά του, μέσω της «ΥΧ», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Όσον αφορά στο τιμολόγιο της νέας σεζόν, οι πρώτες πληροφορίες το θέλουν να μένει αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι, όμως αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί αυτήν τη στιγμή τους παραγωγούς, οι οποίοι θέτουν ως προτεραιότητα να εξοφληθούν για τα τεύτλα που παρέδωσαν το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», καλλιεργητές από την Κεντρική Μακεδονία ετοιμάζονται την ερχόμενη εβδομάδα να στείλουν εξώδικα στη διοίκηση της ΕΒΖ, ενώ το παράδειγμά τους σκέφτονται να ακολουθήσουν καλλιεργητές και από άλλες περιοχές της χώρας.

- Χορηγούμενη-
Πήγη:ypaithros.gr

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Η Αλεξανδρούπολη τιθασεύει τα κύματα με το Windsurfing του Ο.Φ.Θ.Α. (βίντεο + φώτο)

Ετοιμάζονται, αρματώνουν τις σανίδες τους, και μπαίνουν μέσα στο νερό. Ο λόγος για τους φιλόδοξους Windsurfers του Ο.Φ.Θ.Α. Yacht and Surf Club, οι οποίοι σερφάρουν στα κύματα, ορτσάροντας μπροστά υπό το βλέμμα του δασκάλου τους, Νάσου Διδασκάλου.
- Χορηγούμενη -