Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, 2025
4.8 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΈξι χρόνια κάθειρξη με αναστολή στον ανεξάρτητο βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν για...

Έξι χρόνια κάθειρξη με αναστολή στον ανεξάρτητο βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων

Ο βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν καταδικάστηκε από στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε εξαετή κάθειρξη με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ως προς την εκτέλεση της ποινής.

Όπως αναφέρει το thracenews.gr, ο Μπουρχάν Μπαράν, που είναι ψυχίατρος στο επάγγελμα, κατηγορείται, μεταξύ άλλων, πως το 2014 συνταγογραφούσε τη χορήγηση φαρμάκων που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ ήταν εν γνώσει του ότι δεν υπήρχε πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη και πως αυτά τα φάρμακα θα χρησιμοποιούνταν για παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών.

Στο κατηγορητήριο, που αναφέρεται στη δικογραφία, περιλαμβάνεται επίσης η χορήγηση ουσιών για υποκατάσταση της εξάρτησης κατά παράβαση του άρθρου 22 πάρ. 3 Ν.4139/2013 κάτ’ εξακολούθηση.

Εις βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Ξάνθης ασκήθηκε δίωξη το 2016 και ορίστηκε εγγύηση 30.000 ευρώ, η οποία στη συνέχεια έπεσε στα 5.000 ευρώ. Ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του δικαστική απόφαση, κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής και εκλέχθηκε τελικά και στις εθνικές εκλογές του 2019 και του 2023.

Ο βουλευτής είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε γίνει άρση της ασυλίας του, τον περασμένο Απρίλιο, με 269 ψήφους.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε από τη ζωή ο Θεοδόσης Μολλάς σε ηλικία 59 ετών

Με βαθιά θλίψη έγινε γνωστή στην Αλεξανδρούπολη η απώλεια του Θεοδόση Μολλά του Αθανασίου,...

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Μιχάλης Χατζής – Ο «Ματάκιας» της πόλης

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Χατζή, ο οποίος έφυγε...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Δικογραφία σε βάρος της μητέρας για τον θάνατο 7χρονου αγοριού από πυρκαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ποινική διερεύνηση της φονικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο Ρίζωμα Ροδόπης,...

«Ο Μόσχος ο Σιτευτός»: Η μεγάλη σούβλα και στις Φέρες για 13η χρονιά

Στις Φέρες Έβρου ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη σούβλα μόσχου της περιοχής, ένα...

Παρόμοια