17.8 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Ετήσια γιορτή κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου -video

- Χορηγούμενη-

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, η ετήσια γιορτή για την κοπή της Πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου. Πλήθος επαγγελματιών, επιχειρηματιών και μελών του Επιμελητηρίου αλλά και εκπρόσωποι από θεσμικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση.

- Χορηγούμενη-1

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο εκπρόσωπος τις Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος αναφέρθηκε απολογιστικά στις δράσεις του φορέα για την χρονιά που πέρασε και αναφέρθηκε επιγραμματικά στις θέσεις και τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για την επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και τοποθετήσεις από τον Βουλευτή Έβρου κο Δημήτριο Ρίζο, τον Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον Ανιπεριφερειάρχη Έβρου κ Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον επίτιμο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Νίκο Δαστερίδη.

Όπως κάθε χρόνο, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου απένειμε βραβεία σε επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που διακρίθηκαν σε διάφορες κατηγορίες τη χρονιά που μας πέρασε αλλά και πρόσωπα που τιμήθηκαν για τη κοινωνική τους προσφορά.

Ειδικότερα, η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ έλαβε το βραβείο «Βιώσιμης Επιχείρησης». Η εταιρεία «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ» έλαβε το βραβείο «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Η εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ Α.Ε έλαβε το βραβείο «ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ». Η εταιρεία Κ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε έλαβε το βραβείο «ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Η εταιρεία ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε έλαβε το βραβείο «ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Η εταιρεία ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε έλαβε το βραβείο «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ». Η επιχείρηση «ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ» έλαβε το βραβείο «ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ». Η εταιρεία ΠΑΣΧΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ έλαβε το βραβείο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ΔΙΑΔΟΧΗΣ».Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης έλαβε το βραβείο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ». Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κολτσίδης έλαβε το βραβείο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ». Ο Σύλλογος Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλίου «ΚινήΣου» έλαβε το βραβείο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ». Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) έλαβε το βραβείο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ». Ο Παραολυμπιονίκης Δημήτριος Καρυπίδης έλαβε το βραβείο «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ».

Η εκδήλωση έκλεισε με τη παρουσίαση του λευκώματος που δημιουργήθηκε για τα 97 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου Έβρου, με τίτλο «Αναδρομή στη Ιστορία» από τον ιστορικό κ. Γιάννη Κουκμά.

 

ΟΜΙΛΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019

Αξιότιμε κύριοι Βουλευτές,

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρύτανη,

Αγαπητά μέλη,

Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου σας καλωσορίζω στη σημερινή γιορτή, για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πίτας των μελών του Επιμελητηρίου.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την θερμή ανταπόκριση σας, μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η εκδήλωση αυτή, μας δίνει στην αρχή κάθε έτους την ευκαιρία να συναντηθούμε με τα μέλη μας, τους θεσμικούς φορείς και τους συμπολίτες μας, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Να συνομιλήσουμε και να κάνουμε έναν απολογισμό του φορέα μας για τη χρονιά που πέρασε.

Μια χρονιά που για το Επιμελητήριο Έβρου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού χαρακτηρίστηκε από την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου, νέα μέλη που πρόσφεραν με τη διάθεσή τους, με νέες ιδέες και προτάσεις για τον θεσμό.

Ακόμη, όμως, ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον Επιμελητηριακό Θεσμό στη χώρα μας και την εξέλιξή του, αφού σηματοδοτήθηκε από την ίδρυση και τη λειτουργία των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έδωσε σ’ αυτά ο νομοθέτης.

Μια ακόμη, όμως, δύσκολη χρονιά για τα μέλη μας, για τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες του Έβρου, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές και σύνθετες δυσκολίες.

Ξέρετε, οι άνθρωποι που συνεχίζουν να επιχειρούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή μας, μάχονται τα τελευταία 9 χρόνια με την οικονομική ύφεση, με τα μνημονιακά μέτρα, με τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων δυο χωρών Τουρκίας και Βουλγαρίας, που το επιχειρείν λειτουργεί με άλλα μέτρα και σταθμά, με πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες.

Αυτούς τους ανθρώπους, τις οικογένειες και τους εργαζομένους τους προσπαθούμε να προστατεύσουμε, να ενισχύσουμε, να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, να είμαστε δίπλα τους στις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλουν για να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Παρά, λοιπόν, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις συνεχείς αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, προσπαθήσαμε και τη χρονιά που μας πέρασε να ενδυναμώσουμε το Επιμελητήριο και τον θεσμικό του ρόλο και στοχεύσαμε σε δράσεις που βοηθούν έμπρακτα τα μέλη μας.

Η Διοίκηση έχει καταφέρει να φέρει το Επιμελητήριο Έβρου στη πρώτη γραμμή της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας. Η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η σύγχρονη δυναμική του θεσμού έχει ξεπεράσει τα όρια του νομού αλλά και της χώρας.

Όπως έχουμε δεσμευθεί απέναντι στα μέλη μας, μαχόμαστε καθημερινά και πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει το Επιμελητήριο Έβρου να θεωρείται βασικός συνεργάτης, όχι μόνο του κάθε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον Έβρο, αλλά και των θεσμών της αυτοδιοίκησης και των οργάνων που υπερασπίζονται την επιχειρηματικότητα, όπως συλλόγους, ενώσεις και ομοσπονδίες επαγγελματικών ομάδων.

Το Επιμελητήριο άνοιξε τις πόρτες στη τοπική κοινωνία και στην επιχειρηματική κοινότητα. Περισσότερα από 10.000 άτομα φιλοξενήθηκαν το 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου μας, σε κοινωνικές, πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Ο απολογισμός της Διοίκησης για τη χρονιά που μας πέρασε έχει θετικό πρόσημο, τόσο για τον ίδιο τον φορέα όσο και για μέλη του. Θα αναφερθώ επιγραμματικά μόνο στις σημαντικότερες δράσεις του Επιμελητηρίου μας.

Έτσι, το 2018 εγκρίθηκε και βρίσκεται πλέον στο στάδιο υλοποίησης η Δομή στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Είναι μια δράση του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση της αδήριτης ανάγκη στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και προκειμένου να συμβάλλουμε για να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες και τους δημιουργικούς ανθρώπους στον τόπο μας. Η Δομή στοχεύει σε κλάδους συναφείς με την τοπική οικονομία, όπως ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας, και η τεχνολογία, με διεθνή προσανατολισμό.

Μέσω της Θερμοκοιτίδας των Καινοτόμων Επιχειρήσεων θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου μας μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του Νομού Έβρου με στόχο:

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μέσω αυτής ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων που θα βασίζονται στα αντικείμενα δραστηριοποίησης των καινοτόμων μονάδων της θερμοκοιτίδας.

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Ανάπτυξη της οικονομίας του Νομού μας

Εμείς, ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, έχουμε χαρακτηρίσει όραμα την δημιουργία αυτής της δομής. Φέτος, όμως, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα τη λειτουργία της δομής.

Μια σημαντική ακόμη επιτυχία πολλά υποσχόμενη και στο ίδιο πλαίσιο δράσεων είναι η σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το τμήμα Μοριακή Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ. για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων στο χώρο της βιοτεχνολογίας.

Το 2018 ήταν όμως και μια χρονιά που παρά τις δυσκολίες η Διοίκηση κατάφερε να διοργανώσει την 18η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης με 120 εκθέτες. Στις 5 ημέρες που διήρκησε η έκθεση καταγράφησαν περισσότεροι απο 30.000 επισκέπτες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές επιχειρήσεις, γνώρισαν τα παραγόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τα μέλη του Επιμελητηρίου σε όλο τον νομό.

Η 18η alexpo είχε όμως και μια ιδιαιτερότητα. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε στο πλαίσιο της «Alexpo 2018» να προβάλει ένα προϊόν που ξεχωρίζει στην περιοχή μας, το σκόρδο της Ν. Βύσσας. Σε συνεργασία με τον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Ν. Βύσσας” πετύχαμε τη κατάρριψη του υφιστάμενου ρεκόρ Γκίνες και τη κατάκτηση ενός νέου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου μήκους 612 μέτρων και 70 εκατοστών.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και ο αντίκτυπος ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Οι αναδημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή μέσα ήταν άμεσες, δημιουργώντας ένα ψηφιακό αποτύπωμα με εκατοντάδες χιλιάδες εμφανίσεις στα κοινωνικά μέσα και το διαδίκτυο.

Τη χρονιά που μας πέρασε καταφέραμε να ενισχύσουμε και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 του Επιμελητηρίου, μέσω του οποίου πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2018 συνολικά 20 εκπαιδευτικά επιδοτούμενα προγράμματα με περισσότερους από 530 καταρτιζόμενους, υπαλλήλους και στελέχη των επιχειρήσεων του νομού μας.

Παράλληλα, καταφέραμε να είμαστε το μοναδικό Επιμελητήριο της χώρας που εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus για νέους Επιχειρηματίες. Μέσω του προγράμματος αυτού, νέοι επιχειρηματίες της περιοχής μας θα έχουν την ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν, να μεταβούν στο εξωτερικό και να μαθητεύσουν δίπλα σε έμπειρους επιχειρηματίες του κλάδου τους. Έτσι αποκτούν διεθνή εμπειρία και καλές πρακτικές που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν την επιχείρησή τους.

Στο ίδιο πλαίσιο καταφέραμε να φέρουμε στο Επιμελητήριο μας νέα μεγάλα προγράμματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει το Επιμελητήριο μας να θεωρείται ένας αξιόπιστος εταίρος και να δεχόμαστε συνεχώς προτάσεις συνεργασίας. Τα προγράμματα αυτά έχουν πολλαπλό όφελος, αφού από τη μια συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του φορέα καλύπτοντας σημαντικά λειτουργικά κόστη, προσφέρουν θέσεις εργασίας και τελικά ωφελούν τα μέλη μας και τους εργαζομένους τους.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου γνωρίζει τη δυναμική και τις προοπτικές των επιχειρήσεων και των παραγόμενων προϊόντων μας και την ανάγκη εξωστρέφειας και προβολής τους. Έτσι, ενισχύσαμε οικονομικά τις επιχειρήσεις των μελών και καταφέραμε να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή των μελών στα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα της χώρας.

Ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό του Επιμελητηρίου, το οποίο καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες αρμοδιότητες του φορέα αλλά και στις διαρκώς αυξημένες ανάγκες των μελών μας. Σήμερα, το Επιμελητήριο μας είναι σε θέση να συστήσει μια επιχείρηση εντός 24 ωρών. Καθημερινά, ενημερώνονται τα μέλη μας για θέματα ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου αλλά και με την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάθε επιχειρηματία ξεχωριστά. Ενισχύσαμε τις σχέσεις του Επιμελητηρίου με τα Επιμελητήρια του εξωτερικού και οι σχέσεις αυτές έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Πριν λίγες ημέρες το Βρετανικό Περιοδικό Business Network, με χιλιάδες αναγνώστες, φιλοξένησε τον Νομό Έβρου, ως προορισμό επενδυτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η δημοσίευση αυτή είναι απότοκο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Έβρου με το Βρετανικό Επιμελητήριο.

Αγαπητοί φίλοι,

Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα από το βήμα αυτό θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά ορισμένα ζητήματα, που παρά τις παρεμβάσεις και τις παροτρύνσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας, οι κυβερνώντες αρνούνται να ακούσουν και τελικά να επιλύσουν.

Μετά από έναν πολυετή αγώνα των επιχειρηματιών με τις μνημονιακές πολιτικές, κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν και σήμερα προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη. Γιατί η χώρα είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη από τους εμπόρους, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους βιομήχανους. Και όσο πιο σύντομα γίνει αντιληπτό τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από τον οικονομικό κυκεώνα.

Δυστυχώς, στον αγώνα αυτό στέκεται τροχοπέδη η εχθρική, γιατί είναι πράγματι εχθρική, συμπεριφορά του κράτους απέναντι στον ελεύθερο επαγγελματία.

Η βαριά και μη ανταγωνιστική φορολογία εξαιτίας των υψηλών συντελεστών ανέδειξε τη χώρα μας σε πρωταθλήτρια υπεροφορολόγησης έχοντας τον τέταρτο υψηλότερο συντελεστή μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, τη στιγμή που οι γειτονικές χώρες διατηρούν συντελεστές φορολόγησης στις επιχειρήσεις μεταξύ του 10 και 12%. Για ποιο ανταγωνισμό, για ποια ανταγωνιστικά προϊόντα μπορούμε να συζητήσουμε;

Όταν λοιπόν στις περισσότερες χώρες επιδιώκεται η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων διατηρώντας ή μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων, δεν μπορεί να γίνεται καμία συζήτηση για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων και πόσο μάλλον για την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απόλυτη έλλειψη ρευστότητας και προσβάσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, έχει εγκλωβίσει στη στασιμότητα. την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί άμεσα τις θέσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας και να θέσει σε άμεση εφαρμογή μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Οι θέσεις μας είναι σαφείς:

Θέσπιση σταθερού φορολογικού συστήματος, με βασικά χαρακτηριστικά την υιοθέτηση χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών ξεκινώντας από τις συνεπείς επιχειρήσεις, φορολογούμενους και εργοδότες.

Ρευστότητα στη πραγματική οικονομία.

Αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ σε προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, λόγω της αδυναμίας να αντλήσουν κεφάλαια κίνησης και να αναχρηματοδοτήσουν το δανεισμό τους.

Ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης για νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, καθώς και για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Αποτελεσματική εφαρμογή του μηχανισμού εξωδικαστικής ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των Επιμελητηρίων.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Η μείωση των εσόδων για τα ταμεία ανά υπόχρεο θα αντισταθμιστεί από την αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των υπόχρεων εισφοράς, από την άνοδο που θα σημειωθεί στην καταγεγραμμένη απασχόληση.

Και τέλος, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ζητώ την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας και την ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων οργάνων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Οι επαγγελματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υφίστανται πόλεμο, όχι απλά ζημία. Πρόκειται για μάστιγα που θερίζει τις εμπορικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Για εμάς είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και τη πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Πρέπει να ληφθούν γενναίες και αποτελεσματικές αποφάσεις, εάν πράγματι ο στόχος είναι να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε το κεφάλαιο «ανάπτυξη».

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου,

Οι επιχειρήσεις μας, οι επαγγελματίες μας, ο νομός Έβρου έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι αντιστέκεται, ότι μάχεται, ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Επιμελητηρίου, τους λέω σήμερα ότι θα τα καταφέρουμε. Όλοι. Είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι, μας ενώνουν οι δυσκολίες αλλά και οι δυνατότητες και δεν σταματάμε.

Το 2019 η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά, να παρεμβαίνει, να διεκδικεί και να μάχεται για τα μέλη, για τις επιχειρήσεις, για τα προϊόντα, για κάθε νέα και κάθε νέο που προσπαθεί να χτίσει ένα μέλλον στη πατρίδα του.

Κλείνοντας θα ήθελα εκ μέρους της Διοίκησης και των εργαζομένων του Επιμελητηρίου Έβρου να ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη.

Σας ευχαριστώ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΑ 2019

ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε.

Ο Αρχαίος Ελαιώνας της Μακρής, φιλοξένει δέντρα μεγαλύτερα των 2000 ετών και προσφέρει από την εποχή του Ομήρου τους καρπούς του. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.χ. και οι κάτοικοι ακόμη διατηρούν στενή επαφή με την παραδοσιακή ελαιουργία. Προκαθορισμένες ποσότητες ελαιολάδου παράγονται ετησίως και προωθούνται επιλεγμένα στην τοπική, εθνική και διεθνή αγορά ως προϊόντα υψηλής ποιότητας (delicatessen).

Το Ελαιόλαδο Μακρής με την προσπάθεια που έχει καταβάλει το ελαιοτριβείο Κύκλωπας, μια τοπική οικογενειακή επιχείρηση, έχει διακριθεί σε δεκάδες διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας σε 3 Ηπείρους και διατηρεί περίοπτη θέση στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου.

Ο Κύκλωπας συνεχίζει την παράδοση ως ένα από τα πιο πολυβραβευμένα και αναγνωρίσιμα ελαιόλαδα παγκοσμίως. To 2018 ανάμεσα σε 9522 δείγματα ελαιολάδου για το αγουρέλαιο Κύκλωπας κατέκτησε την 33η θέση παγκοσμίως και την 1η για την Ελλάδα, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη evoowr!

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κατακτά τόσο ψηλή θέση παγκοσμίως!

Αυτή η οικογένεια έκανε αναγνωρίσιμο το ελαιόλαδο του τόπου μας στα πέρατα του κόσμου. Έβαλε την Μάκρη Αλεξανδρούπολης στον παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη δίνοντας νέες ευκαιρίες στους ντόπιους παραγωγούς να εμφιαλώσουν τα προϊόντα τους και έδωσε πνοή στην τοπική αγορά.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ

Η μεγαλύτερη Φάρμα της Ελλάδας βρίσκεται στο Έβρο και έχει την ευθύνη της παραγωγής τους 3% της εθνικής αγοράς γάλακτος ενώ σύγχρονες μεταποιητικές μονάδες εξάγουν προϊόντα γάλακτος σε 14 χώρες. Πιο ειδικά η μεταποίηση γάλακτος στον Έβρο αποτελείτε από βιομηχανία (3%) και μικρές βιοτεχνίες (1%) που παράγουν συνολικά το 4% της εθνικής παραγωγής γάλακτος.

Ο Έβρος διαθέτει περίπου 350 φάρμες που παράγουν κατσικίσιο και πρόβειο γάλα και 3000 αγελάδες. Η Εβροφάρμα Έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου από το 2007, όπου έχει οργανώσει σε ένα πρότυπο cluster περίπου τις 2000 αγελάδες.

Πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί τον μοναδική φάρμα στην ΕΥΡΩΠΗ όπου εφαρμόζει ένα μοντέλο που σέβεται το ζώο. Οι Αμερικάνικου τύπου στάβλοι δίνουν 4 φορές περισσότερο χώρο (20τ.μ.) για να κινούνται τα ζώα και να αναπνέουν καθαρό αέρα σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό μοντέλο (4τ.μ.). Επίσης τα ζώα το καλοκαίρι απολαμβάνουν συνθήκες τεχνητού δροσισμού ενώ η διατροφή τους γίνεται αποκλειστικά με πρώτες ύλες της περιοχής.

ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΛΟΣ Α.Ε

Στη δεκαετία του 1920, ο Γεώργιος Ουζουνόπουλος, εμποροβιομήχανος από τα φημισμένα για τους Αλευρόμυλούς τους Μάλγαρα της Ανατολικής Θράκης, εγκαθίσταται στις Φέρρες της Δυτικής Θράκης, όπου θεμελιώνει τον πιο σύγχρονο μύλο της περιοχής, τον Αλευρόμυλο «Γ. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ». Τρία ζεύγη μυλόπετρες αλέθουν τα δημητριακά την ημέρα ενώ οι πετρελαιοκίνητες μηχανές που τις τροφοδοτούν, το βράδυ παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Το έτος 1977 ιδρύεται η εταιρία «ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», κληρονόμος και συνεχιστής της μακρόχρονης αυτής παράδοσης.

Το 2004 τη Διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνει η κα. Κωνσταντίνα Ουζουνοπούλου Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Ε.Μ.Π. με MBA INSEAD. Με την καθοδήγησή της και την εφαρμογή δομών και πρωτοπόρων συστημάτων στη διοίκηση, η επιχείρηση υλοποιεί σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας και ανάπτυξης νέας γενιάς προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Μάλιστα το 2013 η κα. Ουζουνοπούλου βραβεύεται ως «Γυναίκα Επιχειρηματίας» μέσα στα πλαίσια των Βραβείων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Β. Ελλάδος που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος.

Το 2010 η επιχείρηση ξεκινά πρόγραμμα ανάπτυξης πειραματικής καλλιέργειας μαλακών σιτηρών στο σιτοβολώνα του Έβρου, σε στενή συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ένα πρόγραμμα συνεχές μέχρι και σήμερα. Για αυτή τη δράση, το 2015 και το 2016 η εταιρεία βραβεύεται στα πλαίσια των βραβείων Bravo Sustainability με το βραβείο «Bravo Environment».Το 2017 η εταιρεία παίρνει το βραβείο «Bravo Society» για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μουσείο πάει στους μύλους» σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Τέλος, το 2018 οι Μύλοι Θράκης για την υποστήριξή τους στους αγρότες της Θράκης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παίρνουν το βραβείο «Bravo in Action».

Από την έναρξή της και μέχρι σήμερα οι ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Θράκης και κατατάσσονται μεταξύ των πρώτων σε μέγεθος αλευροβιομηχανιών της Ελλάδος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ «ΚινήΣου»

Με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου ΚινήΣου», σε συνεργασία με τον Δήμου Σουφλίου και τους συλλόγους, «Εν Λευκώ», «Θρακική εστία», «ΝοιάΖΩμαι», «Νήμα Ζωής» και άλλους τοπικούς συλλόγους, από τις 22 έως τις 26 Δεκεμβρίου στο «Βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε» πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο «Σαν Παραμύθι…»

Μια πρωτοβουλία που ξεχώρισε τα Χριστούγεννα του 2018 μύησε τον επισκέπτη στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

O Γεώργιος Οικονομίδης το 1974 αποφάσισε να αφήσει την θάλασσα όπου υπηρετούσε ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού και να ιδρύσει την δική του επιχείρηση στο εμπόριο ρούχων.

Ξεκίνησε με ένα μικρό μαγαζί στην 14η Μαϊου και με σκληρή δουλειά και την στήριξη και προτίμηση των πολιτών του Έβρου, κατάφερε μια από τις μεγαλύτερες σε οικονομικό μέγεθος εμπορικές επιχειρήσεις στον κλάδο ενδυμάτων στον Νομό με συνεισφορά στην τοπική οικονομία αλλά και στην απασχόληση έχοντας φτάσει σε περίοδο να απασχολεί 28 υπαλλήλους.

Η δεύτερη γενιά ακολούθησε τα βήματα του πατέρα αναπτύσσοντας την δραστηριότητα με νέα καταστήματα τα οποία σήμερα διαχειρίζεται ο Γεώργιος Οικονομίδης μαζί με τους γιούς του Κωσταντίνο, Νίκο και Σωφρόνη Οικονομίδη.

Βραβεύεται σήμερα ως μια από τις παλαιότερες εμπορικές επιχειρήσεις στον Έβρο σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου του Επιμελητηρίου Έβρου.

ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ

Η ιστοσελίδα radioevros.gr ανήκει στο όμιλο ενημέρωσης του 97,1 Ράδιο Έβρος, το πρώτο και μακροβιότερο ραδιόφωνο που λειτουργεί στο βόρειο τμήμα του νομού Εβρου, το οποίο ΦΕΤΟΣ κλείνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του, από το 1989 που συστάθηκε.

Το radioevros.gr καλύπτει με έγκυρη και αντικειμενική δημοσιογραφία τα τοπικά γεγονότα, με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, σε ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την αγροτική οικονομία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό  στον Έβρο. Η φωνή του Έβρου απηχεί στους Θρακιώτες της Διασποράς, μέσω του radioevros.gr και της διαδικτυακής μετάδοσης του Ραδιο-Εβρος ενισχύοντας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του νομού μας και την προοπτική ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

ΚΥΚΛΩΨ Α.Ε

Η Κύκλωψ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1974 στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Εξειδικεύεται στην παραγωγή διαφόρων προϊόντων , όπως σκούπες, κοντάρια, βούρτσες και όλα τα είδη οικιακού εξοπλισμού. Φέρει το δικό της εμπορικό σήμα και παρέχει τη δυνατότητα αποκλειστικής παραγωγής με το εμπορικό σήμα του πελάτη.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ισχυρή και έντονη παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά, καθώς εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής πλαστικών ειδών οικιακής χρήσης.

Σήμερα, στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, 22.000 mm2, με τρεις ξεχωριστές μονάδες παραγωγής, εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα έχοντας επενδύσει σε εγκαταστάσεις μηχανημάτων CNC έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να κατασκευάζει καλούπια.

Η εταιρεία διαθέτει υποκατάστημα, 5.500 m2, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαχειρίζεται την εμπορική πολιτική της εταιρείας.

Βασικά χαρακτηριστικά στα οποία επενδύει η εταιρεία καθημερινά από την αρχή της λειτουργίας της, είναι η ανάπτυξη, η εξέλιξη και η βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων.

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ

O Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης πραγματοποίησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Είναι Δρ.και κάτοχος μεταδιδακτορικού (post doct) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι εθελοντής του Ο.Η.Ε. εδώ και 30 έτη,

Για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό του έργο τιμήθηκε με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών το Δεκέμβριο του 2007.

Το 2010 αναγορεύτηκε από την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου «Κήρυκας του Εθελοντισμού» των Special Olympics στη Ελληνική Επικράτεια.

Το 2011 και το 2012 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο των Special Olympics
Dr. Shriver-Kennedy για την κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών.

Στις 16/1/2015 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τον παρασημοφόρησε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, που αποτελεί την ανώτατη διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το 2015 συνεργάστηκε με το Επιμελητήριο Έβρου για τη διενέργεια σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα μέλη του με θεματολογία που αφορούσε στη γνωριμία με τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, με απώτερο στόχο την βέλτιστη προσαρμογή, αφομοίωση και επαναφορά τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΟΛΤΣΙΔΗΣ

Οι δράσεις του ενδεικτικά:

  1. Το Συσσίτιο – η Τράπεζα Ἀγάπης του Ι.Ε.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου προσφέρει καθημερινός 65 και πλέον μερίδες ζεστού φαγητού σε αναξιοπαθούντες και απόρους συνανθρώπους. Το έτος 2018 διανεμήθηκαν 25,000 μερίδες φαγητού. Στην περίοδο των 7 ετών, έχουν διανεμηθεί περίπου 125,000 μερίδες φαγητού, σε χωριά, σ΄ ολόκληρο τον Δήμο Διδυμοτείχου.

  2. Το Κέντρο Διανομής Τροφίμων σε απόρους, λειτουργεί στο Διδυμότειχο και την Νέα Ορεστιάδα, όπου στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου και του Σουφλίου ενισχύει 100 άπορες οικογένειες και 50 πολύτεκνες.

  3. Το Κέντρο Ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων όπου συλλέγονται ρούχα και διάφορα είδη μόνο σε καλή κατάσταση, πλυμένα και σιδερωμένα.

  4. Το Κέντρο φαρμακευτικής περίθαλψης

  5. Κοινωνικό Φροντιστήριο & Κέντρο Δημιουργική Απασχόληση

ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΝΑΥΤΙΛΟΣ

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Ναυτίλος του Τομέα Ψυχικής Υγείας Ροδόπης Έβρου ιδρύθηκε το 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2716/1999 περί Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα στην Αλεξανδρούπολη. Έχει εμπορική ιδιότητα και αποτελεί Μονάδα Ψυχικής Υγείας εποπτευόμενη από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Στόχοι του Κοι.Σ.Π.Ε. είναι: α) η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μέσω της ανάπτυξης εμπορικών δραστηριοτήτων και της εργασίας, β) η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, γ) η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση, η ανάπτυξη των δημιουργικών και παραγωγικών ικανοτήτων και η κοινωνική αυτονομία των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

 

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ναυτίλος αναπτύσσει τις εξής δραστηριότητες :

Υπηρεσίες καθαριότητας χώρων

Χοντρικό εμπόριο χαρτικών ειδών γραφείου & καθαριστικών

Φωτοτυπικό κατάστημα (αναμένεται να λειτουργήσει)

ΠΑΣΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «Παραδοσιακά Πάσχος»

Η εταιρεία «Παραδοσιακά Πάσχος» εδρεύει στο Σουφλί Έβρου και η δραστηριότητα της είναι η παραγωγή παραδοσιακού παγωτού, γλυκισμάτων και ειδών ζαχαροπλαστικής.

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκίνησε το 1959 όταν ο Πάσχος Νικόλαος ίδρυσε την επιχείρηση και ξεκίνησε να παράγει και να διαθέτει παραδοσιακό παγωτό από φρέσκο πρόβειο γάλα με μηχανάκι φορώντας κάδο πάγου στις γειτονιές του Σουφλίου και κατ’ επέκταση σε όλο τον Ν. Έβρου.

Με το πέρασμα των χρόνων η επιχείρηση πέρασε στην 2η γενιά και τα ηνία της ανέλαβε ο Πάσχος Γεώργιος όμως η γεύση του παγωτού αυτού δεν χάθηκε, το φρέσκο γάλα, τα αγνά υλικά και η παραδοσιακή συνταγή συνέχισε να υπάρχει και η φήμη του παγωτού διαδόθηκε σε όλη τη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθιστώντας την εταιρεία σημείο αναφοράς στο παγωτό σε όλη την Περιφέρεια.

Σήμερα στην επιχείρηση συμμετέχει και η 3η γενιά και η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει δυναμικά την πορεία της καθώς πέρα από το παγωτό έχει αναπτύξει την δραστηριότητα της και στην παραγωγή γλυκισμάτων. Η επιχείρηση έχει εξελιχθεί και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εκσυγχρονίστηκαν με νέο εξοπλισμό για την αύξηση της δυναμικότητας της παραγωγής με σκοπό την καινοτομία αλλά και την επέκταση της επιχείρησης. Σ ’αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η 3η γενιά πάντρεψε τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο με την παράδοση έτσι ώστε όλα τα προϊόντα της επιχείρησης να παραμένουν γευστικά αναλλοίωτα όπως την πρώτη φορά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Καρυπίδης γεννήθηκε στις 27/4/1989 στο Τομσκ της Σιβηρίας. Πολύ μικρός ήρθε στην Ελλάδα όπου και τελείωσε τη Μέση εκπαίδευσή του.

Στον κολυμβητικό κόσμο μπήκε το 2012, καθώς ήταν το μόνο άθλημα που του επιτρέπει την κίνηση με τον ελάχιστο κίνδυνο για την υγεία του. Το 2013 κατατάσσεται για τους αγώνες στην Ελλάδα στην κατηγορία S1, την κατηγορία της μεγαλύτερης αναπηρίας, που πιστοποιείται και από την διεθνή του ένταξη στην Μασσαλία της Γαλλίας το 2014.
Αν και είναι σχετικά λίγα χρόνια στον αγωνιστικό αθλητισμό, κατάφερε μετά από τακτική και κουραστική δουλειά να ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα και στον Α΄ σχεδιασμό της Ομοσπονδίας (ΕΑΟΜ ΑΜεΑ), να προκριθεί και να συμμετέχει το 2016 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας. Από την αρχή της κολυμβητικής του καριέρας έχει προπονητή τον Γιώργο Τυλιγαδά.
Η επόμενη διοργάνωση που συμμετείχε ήταν με την Εθνική Ομάδα στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση μετά τους Παραολυμπιακούς, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της IPC, στο Funchal της Πορτογαλλίας(30/4-7/5) στο νησί Μαδέιρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, αφού από πολύ νωρίς είχε εξασφαλίσει τα όρια συμμετοχής του. Απολογισμός: 3 ατομικά ρεκόρ σε ισάριθμα αγωνίσματα).
Το αγωνιστικό του ταξίδι συνεχίστηκε με την συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα στην διεθνή συνάντηση «IDM BERLIN 2016», στο Βερολίνο(9-12/6/16) όπου και έφυγε με 6 μετάλλια(4 χρυσά και 2 ασημένια ) στην κατηγορία του και 1 πανελλήνιο ρεκόρ στα 20ομ ύπτιο. Η συνάντηση ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας των κολυμβητών της Εθνικής Ομάδας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το 2016 έκλεισε για τον Δημήτρη Καρυπίδη με την σημαντικότερη διοργάνωση για όλους τους αθλητές ΑΜεΑ, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας(7-20/9/2016). Στα μοναδικά αγωνίσματα που είχε η κατηγορία του, ο Δημήτρης είχε τα όρια συμμετοχής από πολύ νωρίς. Στους τελικούς και των δύο αγωνισμάτων ο Δημήτρης κατέκτησε την 5η θέση στα 100μ ύπτιο και την 6η θέση στα 50μ ύπτιο κατηγορίας S1, θέσεις που του δίνουν και επίσημα τον τίτλο του Παραολυμπιονίκη και είναι η σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ