fbpx
14 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Επιτυχημένη εκδήλωση της Ε.Ν.Α. για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους

- Χορηγούμενη-

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 το συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) μαζί με το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αφορούσε: «Σεμινάριο για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους», όπου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι: Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Henri Bohnet, Director, KAS Greece & Cyprus.
Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, που αναφέρθηκε στην έρευνα, την καινοτομία και είπε πως «δεν πρέπει να προβάλουμε την ηλικία ως το βασικό μας επιχείρημα , αλλά την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα» και εξήρε το έργο της ΕΝΑ ανά την Ελλάδα.

Μίλησε επίσης ο Oliver Morwinsky, Policy Advisor Europe’s competitiveness του KAS, από το Βερολίνο, με θέμα την Κοινωνική Οικονομία – The model of the Social Market Economy and the EU: Challenges and Perspectives-, ενώ ακολούθησαν δύο επικοινωνιολόγοι που αναφέρθηκαν στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.

- Χορηγούμενη-

Η Μαριλένα Γυφτέα, Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιογράφος, η οποία αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας, προεκλογικής καμπάνιας, σε λάθη που γίνονται, αλλά και σε έξυπνες στρατηγικές για επιτυχημένη πολιτική επικοινωνία, ενώ ο Όμηρος Τσάπαλος, Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής αναφέρθηκε στην πολιτική και τα fake news, με παραδείγματα από την Αμερική, μέσω βίντεο και στοχευμένες πολιτικές στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Έπειτα, ο Jeroen Kohls, Project Manager – Research Associate, KAS Greece & Cyprus, δημιούργησε ομάδες από το ακροατήριο, νέων αυτοδιοικητικών και νέων ανθρώπων, που δούλεψαν στοχευμένα σε συγκεκριμένες θεματικές, όπου και παρουσίασαν την επόμενη ημέρα. Θεματικές όπως, η χρήση μάσκας στα σχολεία και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ζήτημα με την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 5G και τα ζητήματα που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες, με τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών για δημιουργία αιολικών πάρκων ως case studies, ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν το ακροατήριο, τους νέους ανθρώπους, με διαδραστικό πάνελ παρουσιάσεων και ακροατηρίου και με επιχειρηματολογία των μερών, που αναλύθηκε μετά από τους επικοινωνιολόγους που ήταν εκεί.

Το ακροατήριο, αποτελούμενο από νέους αυτοδιοικητικούς από τη Σαμοθράκη και την Καστοριά ως τις Κυκλάδες και με νέους ανθρώπους που σχετίζονται με την επικοινωνία από την Κομοτηνή ως την Κρήτη, αποτέλεσε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό για το επιτυχημένο Workshop που σχετιζόταν πάνω στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.

Κατερίνα Καραμήτσου – Γιαννέλου: Ήταν μια υπέροχη εμπειρία

Η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου – Γιαννέλου που συμμετείχε στο σεμινάριο δήλωσε:

“H πολιτική επικοινωνία , η πράσσινη οικονομία και τα fake news ήταν το θέμα του διήμερου σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (#ΕΝΑ), σε συνεργασία με το Konrad Adenauer Stiftung (#KAS). Στην διάρκεια αυτή των δύο ημερών ενημερωθήκαμε για πολλά θέματα της επικαιρότητας , και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας .Στην συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες και παρουσιάσαμε εργασίες πάνω στα θέματα που μας δόθηκαν!
Οι ομιλίες του υφυπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα Χρίστος Δήμας – Christos Dimas καθώς και του πολιτικού αναλυτή κ. Oliver Morwinsky από το Βερολίνο, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Πρόεδρο κύριο Nektarios Kalantzis για την πρόσκληση και την τιμή που μου έκανε να με καλέσει .Ευχαριστώ επίσης ιδιαιτέρως τον κύριο Jeroen Makis Kohls για την υπέροχη συνεργασία μας , και τους εξαιρετικούς ομιλητές Όμηρο Τσάπαλο και Μαριλένα Γυφταία για τις γνώσεις που μας μετέδωσαν !
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία !”

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -