Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την υφαντική τέχνη στο Σουφλί

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την υφαντική τέχνη στο Σουφλί

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου, με θέμα «Η τέχνη της Υφαντικής στην Παραμεθόριο: Παράδοση & Προοπτικές».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία τόνισε τη σημασία της ανάδειξης και ενίσχυσης της ελληνικής χειροτεχνίας, καθώς και τη δυναμική που παρουσιάζει η υφαντική τέχνη της Θράκης ως ζωντανό στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς και περιφερειακής ανάπτυξης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν διακεκριμένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και πολιτιστικό χώρο, οι οποίοι ανέδειξαν τις προοπτικές της υφαντικής στη σύγχρονη εποχή, μέσα από τη σύνδεση παράδοσης, καινοτομίας και δημιουργικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία πλήθους θεσμικών εκπροσώπων και φορέων της τοπικής κοινωνίας. Ανάμεσά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φανή Μπαχαρίδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στέλιος Κατσογριδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός, οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος, καθώς και εκπρόσωπος του βουλευτή της Ν.Δ. Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Σουφλίου Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Χρήστος Αξής, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πλήθος φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Η μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων επιβεβαίωσαν τη βαθιά σύνδεση του Σουφλίου με την υφαντική τέχνη, αλλά και τη σημασία της για την τοπική οικονομία, την πολιτιστική ταυτότητα και τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Δήμος Σουφλίου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τους πανεπιστημιακούς συνδιοργανωτές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της ημερίδας, υπογραμμίζοντας πως το Σουφλί παραμένει κοιτίδα της υφαντικής τέχνης και παράδειγμα σύγχρονης πολιτιστικής αναγέννησης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δημήτρα – Μαρίνα Γιορδαμλή στους φετινούς «40 Under 40» του Fortune Greece

Στη λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece 2025 ξεχωρίζει η Δημήτρα – Μαρίνα...

Αλεξανδρούπολη: Σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης στην οδό Ηροδότου

Μετά τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Κονδύλη και Θράκης, οι εργασίες του εμβληματικού έργου «Αστική...

Θετική εξέλιξη για το διατηρητέο κτήριο των ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος προχωρά σε ενέργειες διεκδίκησης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου των ΕΛΤΑ...

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Διακοπή υδροδότησης επί των οδών Κοραή, Λ. Δημοκρατίας, 28ης Οκτωβρίου και Βιζβύζη

Η Δ. Ε. Υ. Α. Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότιτην Δευτέρα...

Παρόμοια