17.8 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Επιστολή – Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Έβρου για τις φωτογραφίες στις νέες αστυνομικές ταυτότητες

- Χορηγούμενη-

Επιστολή – Παρέμβαση απέστειλε το Επιμελητήριο Έβρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, μεταφέροντας την αγωνία των μελών του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φωτογραφίας αναφορικά με τις αλλαγές που δρομολογούνται στην έκδοση των αστυνομικών ταυτοτήτων και οι οποίες επηρεάζουν τον εν λόγω κλάδο. Αναλυτικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

- Χορηγούμενη-1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη, 26η Φεβρουαρίου 2018

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 647/26-2-2018

ΠΡΟΣ

Κον Παναγιώτη Σκουρλέτη

Υπουργό Εσωτερικών

Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, επιθυμεί με την παρούσα επιστολή να σας μεταφέρει την αγωνία των μελών του, τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο της φωτογραφίας, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει στο πλαίσιο της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων.

Συγκεκριμένα, τα 53 μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, ως φωτογράφοι, διαμαρτύρονται ότι η πρόθεση του Υπουργείου σας

ενόψει της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων είναι να τοποθετήσει ειδικά μηχανήματα εντός συγκεκριμένων Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, τα οποία θα προμηθευτεί από μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο αυτών, στερώντας έτσι από τους ιδιώτες φωτογράφους ένα σημαντικό τμήμα της δραστηριότητάς τους.

Όπως γνωρίζετε, ήδη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας καλούνται να αντιμετωπίσουν την υψηλή φορολογία, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και των λειτουργικών εξόδων, ενώ παράλληλα υφίστανται διαρκή μείωση των εισοδημάτων τους λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης. Ειδικότερα, ο κλάδος των φωτογράφων παρέχει υπηρεσίες που δεν αφορούν βιοτικές ανάγκες, με αποτέλεσμα η διατήρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αυτών να είναι ακόμη δυσκολότερη.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρέσει ένα τόσο σημαντικό κομμάτι από το αντικείμενο δραστηριότητας των φωτογραφείων της χώρας, συνιστά τεράστιο πλήγμα που μετά βεβαιότητας θα οδηγήσει μεγάλο μέρος αυτών σε «λουκέτο» ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας. Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο θα στερηθεί έσοδα τόσο από τους φόρους όσο και ΦΠΑ που καταβάλουν οι χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου αυτού.

Ωστόσο, πέραν του οικονομικού πλήγματος που συνεπάγεται η απόφασή σας για χιλιάδες επαγγελματίες, τίθεται ακόμη το θέμα της εξυπηρέτησης των πολιτών και η επιβάρυνση του κόστους έκδοσης της νέας ταυτότητας. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνεται σε επιλεγμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις, όπου θα τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις, για να εξυπηρετηθούν από τις συγκεκριμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Φυσικά, το ζήτημα αυτό θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε ειδικές ομάδες ανθρώπων, όπως υπέργηρους, άτομα με ειδικές ανάγκες, κατοίκους ορεινών και νησιωτικών περιοχών, οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης και επομένως έκδοσης της νέας ταυτότητας.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή η επιχειρηματική κοινότητας της χώρας βάλλεται επί οκτώ συναπτά έτη και δίνει μια πραγματική καθημερινή μάχη για την επιβίωση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να εξετάσετε με ευαισθησία το θέμα και να διαβεβαιώσετε επίσημα τους επαγγελματίες φωτογράφους ότι δεν θα ισχύσει οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση να είστε βέβαιος ότι δίνεται χαριστική βολή σε εκατοντάδες επαγγελματίες φωτογράφους που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένα χωριά και νησιά.

Παρακαλώ άμεσα για τις δικές σας ενέργειες και την αποδοχή του αιτήματός μας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Κοινοποίηση:

Κον Νικόλαο Τόσκα, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

Επιμελητήρια Χώρας

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ