Επίσκεψη Βασίλη Τσολακίδη στο Διδυμότειχο

Το Διδυμότειχο επισκέφθηκε ο Βασίλης Τσολακίδης υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια στάση του, ήταν στον Μορφωτικό σύλλογο «Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου» όπου διαπίστωσε ότι η διατήρηση και η διάσωση της πολιτιστική μας κληρονομιάς βρίσκεται σε χέρια άξιων ανθρώπων που έχουν μεράκι και λατρεύουν την λαϊκή μας παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας. 

Στο μουσείο υπάρχει αξιόλογο αρχειακό υλικό, πάνω από 2500 εκθέματα που περιλαμβάνουν παραδοσιακές ενδυμασίες της περιοχής, άλλα είδη ένδυσης, κεντητά και υφαντά στρωσίδια, παραδοσιακά κοσμήματα, εκκλησιαστικά είδη, εικόνες και σκεύη, εργαλεία υφαντικής, παραδοσιακών τεχνιτών, αγροτών, παραδοσιακός αποστακτήρας για ρακή, σύνεργα παλιού τυπογραφείου κ.α.


“Ευχαριστώ τα μέλη του συλλόγου για την θερμή φιλοξενίας τους.
Θα βρίσκομαι πάντα στην διάθεση τους για κάθε υποστήριξη της αξιόλογης προσπάθειας τους” δήλωσε αποχωρώντας από το μουσείο.

Συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου

Επίσης δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με το νέο Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

“Είχα μια γόνιμη συνάντηση με ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με τον νέο Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Του εξέφρασα την άποψη μου ότι αν ακολουθήσει το όνομα του και την ονομασία του Ξενοδοχείου του (“ΠΛΩΤΙΝΗ”), στο τέλος αυτής της διαδρομής θα έχει καταφέρει μια διεθνούς εμβέλειας τουριστική και πολιτιστική πολιτική και προβολή της ιστορικής καστροπολιτείας!
Του εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του” δήλωσε μετά τη συνάντηση.