Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΕπίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και πολυμελή αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Διονύση Κλάδη. Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξενάγησε η Δόμνα Τερζοπούλου, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.

Η περιοδεία του θα συνεχιστεί το απόγευμα που θα μιλήσει στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ξεναγήθηκε στο Μουσείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θαυμάσαμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Έβρου, εδώ στο μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το προσωπικό, τους εργαζόμενους του μουσείου για την θαυμάσια ξενάγηση και την υποδοχή. Ένα μουσείο το οποίο χρειάζεται παραπέρα ενίσχυση με προσωπικό, με όλες τις ειδικότητες, χωρίς την ομηρία βέβαια των συμβασιούχων αλλά και με τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να μπορούν να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Θα θέλαμε και σήμερα εδώ να αναδείξουμε το ζήτημα της απαράδεκτης δίωξης εργαζόμενου σε αυτό εδώ το μουσείο, γιατί, λένε ότι τόλμησε να εκφράσει τις πολιτικές του απόψεις, να δημοσιοποιήσει δηλαδή με ανακοίνωση, μαζί με άλλους συναδέλφους του, την επίσκεψη εδώ των ΝΑΤΟικών στο μουσείο. Και βέβαια όλοι μας ξέρουμε ότι πολιτισμός και δολοφονία αμάχων, δολοφονία ανθρώπων δεν πάνε μαζί. Γι’ αυτό ζητάμε να σταματήσει άμεσα αυτή η δίωξη από το υπουργείο Πολιτισμού. Συμπαραστεκόμαστε, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του προσωπικού του μουσείου και των εργαζομένων στην εφορία αρχαιοτήτων του Έβρου και θα θέλαμε να απευθυνθούμε στο υπουργείο Πολιτισμού, να σταματήσει αμέσως αυτή τη δίωξη. Να την βάλει στο αρχείο και βεβαίως να καλύψει τις ανάγκες του μουσείου, για να μπορεί να το απολαμβάνει όλος ο ελληνικός λαός, όλη η ελληνική νεολαία με νέο προσωπικό, με πλήρη δικαιώματα».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης εγκαινιάστηκε πριν τρία χρόνια και φιλοξενεί μια εξαιρετική, πρωτότυπη συλλογή εκθεμάτων από την περιφέρεια Έβρου, ευρήματα από τα προϊστορικά χρόνια ως τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. Ανάμεσά τους αμφορείς, προσφορές σε θεότητες, εργαλεία πήλινα, οστέινα, λίθινα, αγγεία ανθρωπόμορφα, νεολιθικά ειδώλια, επιτύμβιες στήλες και αντικείμενα από τύμβους, όπως στεφάνια, αγγεία, πινάκια, μυροδοχεία, κοσμήματα και νομίσματα, μεταλλικά και πήλινα αναθήματα, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιγραφές στη θρακική γλώσσα που δεν έχουν ακόμα αποκρυπτογραφηθεί.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια