fbpx
8.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Επισκέψεις και Δράσεις ΠΑΣΟΚ και Νίκου Ανδρουλάκη στον Έβρο

- Χορηγούμενη-
 • Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συνοδευόμενος από τους Παναγιώτη Δημόπουλο (Γραμματέα Τομέα Περιβάλλοντος), Μανώλη Χριστοδουλάκη (Βουλευτής Ανατ. Αττικής, ΚΤΕ Περιβάλλοντος), Μανώλη Χνάρη (Βουλευτής Ρεθύμνου, ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης), Χρόνη Μαραζίδη (Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Έβρου), μέλη της Κ.Ε και της Ν.Ε. επισκέφτηκαν την Δαδιά, τον Φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου όπου έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και έπειτα επισκέφτηκαν καμένες εκτάσεις της περιοχής.

Πριν τη Δαδιά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τον κύριο Παναγιώτη και την κυρία Σωτηρία Αραμπατζή στο χωριό Μάνη, οι οποίοι δώρισαν τους κόπους μιας ζωής στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

 • Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Ημερίδα με Θέμα «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον». Η Εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από Γραμματέα της Νομαρχιακής Χρόνη Μαραζίδη και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας το ουσιαστικό ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για την Περιοχή, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους που ζούνε σε αυτό τον τόπο.

Η Εκδήλωση αποτελούνταν από 3 ενότητες

1η Ενότητα με θέμα «Δάση και φυσικά οικοσυστήματα: προστασία, πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών», Εισηγητής της ενότητας ήταν ο Καθηγητής Οικολογίας του Τμ. Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος, συντονίστρια ηΔημοσιογράφος Κατερίνα Καλεντερίδου και ομιλητές οι Μανώλης Χριστοδουλάκης (Βουλευτής Ανατ. Αττικής, ΚΤΕ Περιβάλλοντος), Μενέλαος Γαρδικιώτης (Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Δημήτριος Σταθόπουλος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος) και Θεοδώρα Σκαρτσή (Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης).

2η Ενότητα με Θέμα «Κλιματική αλλαγή και ακραία καιρικά φαινόμενα: πόσο έτοιμοι είμαστε και πόσο μπορούμε να γίνουμε;», Εισηγητής της ενότητας ήταν ο Καθηγητής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) Χρήστος Ακράτος, συντονίστρια η Δημοσιογράφος Κυριακή Μπασκάκη και ομιλητές οι Ανδρέας Πουλάς (Βουλευτής Αργολίδας, ΚΤΕ Πολιτικής Προστασίας), Αργύρης Πλέσσιας (Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου Μελετητών Ελλάδος), Γεώργιος Τσαντόπουλος (Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, ΔΠΘ) Ιωάννης Κόκκορης (Δρ. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Ειδικός σε θέματα Φυσικού Κεφαλαίου και Βιοποικιλότητας, Πανεπιστήμιο Πατρών) και Ιφιγένεια Κάγκαλου (Καθηγήτρια Προστασίας Υδατικού Περιβάλλοντος και Οικολογίας, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, ΔΠΘ).

3η Ενότητα με θέμα «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη φυσικών περιοχών και της υπαίθρου: υπάρχει καλύτερη επόμενη μέρα για τις πληγείσες περιοχές;», Εισηγητής της ενότητας ήταν ο Καθηγητής Οικονομικών του Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτριος Σκούρας, συντονίστρια η Δημοσιογράφος Μαρία Χρύσα Σταμπουλίδου και ομιλητές οι Μανώλης Χνάρης (Βουλευτής Ρεθύμνου, ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης), Χριστίνα Σταρακά (Βουλευτής Αιτωλ/νίας, ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης), Ιωάννης Αμαραντίδης (Ν.Ε. Ροδόπης, Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και Πασχάλης Χριστοδούλου (Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου).

Παρουσιάστηκαν επιστημονικά δεδομένα, έγινε παραγωγική συζήτηση και βγήκαν συμπεράσματα τα οποία μια οργανωμένη πολιτεία πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της ώστε το περιβάλλον και οι πολίτες αυτού να μπορέσουν να ανακάμψουν. Μέσα από όλα αυτά παρουσιάζεται αλλά και διαμορφώνεται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και τον Άνθρωπο, δημιουργώντας έτσι σχέδιο ανάκαμψης των πληγέντων περιοχών αλλά και σχέδιο πρόληψης όχι των φυσικών φαινόμενων αλλά των επιπτώσεών τους.

 • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενα από τους Ανδρέα Πουλά (Βουλευτής Αργολίδας), Αχμέτ Ιλχάν (Βουλευτής Ροδόπης), Μανώλη  Χριστοδουλάκη (Βουλευτής Ανατ. Αττικής), Μανώλη Χνάρη  (Βουλευτής  Ρεθύμνου), Χριστίνα Σταρακά (Βουλευτής Αιτ/νίας), Θανάση Γλαβίνα (Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτη Δημόπουλο (Γραμ. Τομέα Περιβάλλοντος), Μιχάλη Χάλαρη (Γραμ. Τομέα Πολιτικής Προστασίας), Τασούλα Χατζηδάκη (Γραμ. Τομέα Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ), Χρόνη Μαραζίδη (Γραμ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ), υποψήφιους Βουλευτές αλλά και μελών Κ.Ε. και Ν.Ε., επισκέφτηκαν:
  • Το χωριό Κίρκη όπου συναντήθηκαν με κατοίκους που έχασαν σπίτια, ζώα και ποιμνιοστάσια, έκαναν επίσης συνάντηση με τον δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Κίρκης.Το χωριό Μεσημβρία όπου συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής για τους ελαιώνες και τα ζώα που χάθηκαν από την πυρκαγιά.
  • Το Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Μάκρης όπου συνάντησαν με τον Πρόεδρο και μέλη του Συνεταιρισμού με τους οποίους συζήτησαν τις καταστροφές στις ελιές και την καταστροφή των υπεραιωνόβιων δέντρων.Στην κτηνοτροφική μονάδα του Τοπουζλού Γεώργιου στα Λάβαρα που καταστράφηκε από την πυρκαγιά.
  • Το χωριό Γιαννούλη όπου συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής, είδαν τις καμένες περιοχές και συνάντησαν τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Πάρκου Πασχάλη Χριστοδούλου το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά.Το οινοποιείο Hatzisavva Vineyards που επλήγη από τις πυρκαγιές και συνάντησαν την Κική Χατζησάββα που τους ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
  • Το χωριό Νίψα όπου συνάντησαν Αντιπροσωπίες Αγροτών, Κτηνοτρόφων αλλά και Υλοτόμων που τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις καταστροφές που υπέστησαν από τη φωτιά και επισκέφτηκαν τις καμένες περιοχές.
 • Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενα από τους Μανώλη Χριστοδουλάκη (Βουλευτής Ανατ. Αττικής), Ανδρέα Πουλά (Βουλευτής Αργολίδας), Παναγιώτη Δημόπουλο (Γραμ. Τομέα Περιβάλλοντος), Τασούλα Χατζηδάκη (Γραμ. Τομέα Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ), Χρόνη Μαραζίδη (Γραμ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ) υποψήφιους Βουλευτές αλλά και μελών Κ.Ε. και Ν.Ε., επισκέφτηκαν:
  • Το Τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, πραγματοποίησαν συνάντηση με μέλη ΔΕΠ συζητώντας μαζί τους για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση του Περιβάλλοντος μετά τις πυρκαγιές.Τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών και τον Δασάρχη και άκουσαν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για τα θέματα της Δασικής Περιοχής και του τρόπου λειτουργείας της υπηρεσίας
  • Το Δασαρχείο Διδυμοτείχου όπου συναντήθηκαν με τον Δασάρχη και το προσωπικό
  • Το Δασαρχείο Σουφλίου όπου συναντήθηκαν με την Δασάρχη και το προσωπικό.
  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή και το προσωπικό, άκουσαν τα προβλήματά τους και διαπίστωσαν τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή και το προσωπικό.
  • Το χωριό Άβαντας όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του χωριού Γιώργος Χατζηγεωργίου και κατοίκους της περιοχής, άκουσαν προβλήματα και προτάσεις σε θέματα πρόληψης αλλά και αποκατάστασης της περιοχής μετά τη φωτιά.Το κέντρο του Σουφλίου όπου συναντήθηκαν με επαγγελματίες αλλά και πολίτες, κάνοντας επίσκεψη και στο μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη.
  • Τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο αλλά και με μέλη του συλλόγου.
  • Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη από τον οποίο ενημερωθήκαν για τον συντονισμό που ο ίδιος έκανε τις κρίσιμες εκείνες ημέρες των καταστροφικών πυρκαγιών.

Οι εμπειρίες και οι εικόνες που πήραμε τις μέρες αυτές από τους πολίτες του Έβρου και της ευρύτερης περιοχής, επιβεβαιώνουν όλα αυτά που το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει εδώ και καιρό ως ελλείψεις και στρεβλώσεις στην διαχείριση και την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων της κλιματικής κρίσης. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι, είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί ένα σχέδιο πραγματικής ανάκαμψης των περιοχών αυτών άμεσα, ώστε να συνεχίσει το περιβάλλον αλλά και ο Έβρος να έχουν ζωή.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Έβρου

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο