Δύο εξειδικευμένα εργαστήρια με τίτλο «AI: Από το Chat στο Result» διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου, με στόχο την πρακτική εκπαίδευση επιχειρηματιών και στελεχών της περιοχής στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και του prompt engineering.
Τα workshops θα πραγματοποιηθούν:
- στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, στις 18:00, στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος
- στην Ορεστιάδα την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, στις 18:00, στο Ξενοδοχείο Βιέννη
Η πρωτοβουλία στοχεύει στη μετάβαση από την απλή χρήση εργαλείων όπως το ChatGPT και το Gemini σε πιο δομημένη και αποδοτική αξιοποίησή τους ως ψηφιακών βοηθών παραγωγικότητας.
Στο επίκεντρο της εκπαίδευσης βρίσκεται το prompt engineering, δηλαδή η σωστή διατύπωση εντολών προς τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs), ώστε οι χρήστες να επιτυγχάνουν ταχύτερη επεξεργασία πληροφοριών, καλύτερη οργάνωση εργασιών και παραγωγή περιεχομένου με συνέπεια.
Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν επίσης στη δημιουργία εξατομικευμένων AI assistants, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ψηφιακής λειτουργίας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη, ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και youth workers, που επιθυμούν να ενσωματώσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στη δουλειά τους με στρατηγικό τρόπο.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω των συνδέσμων:
- Αλεξανδρούπολη: https://bit.ly/Digitup_AXD
- Ορεστιάδα: https://bit.ly/Digitup_Ore
Τα εργαστήρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DigitUP, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της δράσης KA220 (Συμπράξεις Συνεργασίας).























