“Έπεσαν οι υπογραφές” για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων LED στο Δήμο Αλεξανδρούπολης (video)

Παρουσία του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κωνσταντίνου Βαρλαμίτη, αλλά και του Προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βασίλη Τσολακίδη, υπεγράφη στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρίας DASTERI SYSTEMS A.E. με αντικείμενο την προμήθεια με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED».

Ένα έργο πού σημαντικό για το Δήμο, καθώς, όπως εξήγησε και ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, πέρα από το περιβαλλοντικό όφελος και την εξοικονόμηση ενέργειας, η τοποθέτηση των Φωτιστικών και Λαμπτήρων LED, θα έχει και οικονομικό όφελος για τους δημότες, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των δημοτικών τελών.

Δε δίστασε δε, να αναφερθεί σε όσους βρέθηκαν απέναντί του στην προσπάθεια αυτή και οι οποίοι κάναν λόγο για μη νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία, κατηγορώντας τους για “λάσπη” προς το πρόσωπό του αλλά και την Δημοτική Αρχή.

“Περιμένω απο αυτούς, την ηθική μου αποκατάσταση, γιατί κανένας δε μπορεί να αμαυρώσει την τιμή μου, και την υπόληψή μου.

“Όποιος δε τολμήσει να μου ζητήσει συγγνώμη, θα πληρώσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε και ο εκπρόσωπος της DASTERI AE, Ιωάννης Δαστερίδης, καθώς με την σύμβαση αυτή, η εταιρία αποδεικνύει εμπράκτως, τόσο στο Δήμο όσο και στο πανελλήνιο, ότι θα εκτελέσει απόλυτα και σύμφωνα με τους όρους, ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε πολύ προσοδοφόρο, και “φωτεινό” για τους πολίτες και τη Δημοτική Αρχή.

Από τη μεριά του ο Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, εξήγησε πως το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το Ταμείο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με πολύ ευνοϊκούς όρους για το Δήμο.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το όφελος για το Δήμο υπολογίζεται στις 250 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ, Βασίλης Τσολακίδης, έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος πρωτοπορεί, καθώς είναι ο πρώτος Δήμος, με Αντιδημαρχεία Ενέργειας. “Αυτό έχει πολύ θετικές επιπτώσεις, οι οποίες ήδη φαίνονται” τόνισε.