Επαγγελματίες Σαμοθράκης: “Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των απορριμμάτων” (video)

Την ελπίδα του ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των απορριμμάτων από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη, εξέφρασε ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών και Ξενοδόχων του νησιού, Γιάννης Γλήνιας.

Υπενθυμίζεται ότι η εφοπλιστική εταιρία SAOS FERRIES προ ημερών ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διακόψει την μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί της Σαμοθράκης προς την Αλεξανδρούπολη, από όπου εν συνεχεία μεταφέρονται στην Κομοτηνή.

Σε  επιστολή που κοινοποιήθηκε προς τον Δήμαρχο του νησιού και τα ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ” Για πολλοστή φορά, θέτουμε υπόψιν σας ότι η μεταφορά των απορριμμάτων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη, με τα τακτικά, καθημερινά δρομολόγια των πλοίων μας, επιφέρει στην εταιρεία μας ποικίλα προβλήματα.

Δεδομένων των ανωτέρω και προς το σκοπό της αποφυγής των ανωτέρω επιπτώσεων, σας ενημερώνουμε με την παρούσα επιστολή μας, ότι είμαστε αναγκασμένοι από την 1η Ιουνίου 2018, να διακόψουμε τη μεταφορά των απορριμματοφόρων, κατά τα τακτικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης, η  μεταφορά των απορριμμάτων στον ειδικά αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ Κομοτηνής, γίνεται σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας και του θεσμοθετημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης και αφορά όλους τους Δήμους του Ν. Έβρου.

“Σε μία συγκυρία πολύ δύσκολη για τους κατοίκους, προκαλεί ερωτηματικά, η επιλογή του χρόνου να ανακοινώσει η εταιρεία SAOS τις προθέσεις της αναφορικά με ένα ζωτικό ζήτημα.” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το νησί, ειδικά την δεδομένη χρονική περίοδο, και την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, και όπως τόνισε και ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών και ξενοδόχων του νησιού, Γιάννης Γλήνιας, γίνονται προσπάθειες να βρεθεί μια λύση, όπως για παράδειγμα, να πραγματοποιηθεί ένα επιπλέον δρομολόγιο, ίσως νυχτερινό, ή με κάποιο άλλου είδους σκάφος.