Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΕορτασμός Αγίου Νικολάου σε Παταγή και Δαδιά

Εορτασμός Αγίου Νικολάου σε Παταγή και Δαδιά

«Κάθε φορά που η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την μνήμη ενός αγίου, τον προβάλλει ως σημείο αναφοράς, ως οδηγό πορείας μας προς την αιωνιότητα, την προσωπική και άμεση κοινωνία μας με τον Τριαδικό Θεό. Και κάθε σημείο αναφοράς έχει το δικό του στίγμα, για να είναι εφικτή η πρόσληψή του από εμάς ως εκκλησιαστικό Σώμα, που ευρισκόμεθα εν πορεία. Ένας τέτοιος οδηγός πορείας είναι και ο σήμερον τιμώμενος άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, ο θαυματουργός, ο οποίος τιμάται σε πόλεις και χωριά, θάλασσες και βουνά γιατί είναι ο άγιος της αγάπης, της φιλανθρωπίας, της ελεημοσύνης· διότι είναι ο άγιος της πίστης και των έργων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προσεγγίζοντας το ιερό πρόσωπο του αγίου Νικολάου. Και συνέχισε αναπτύσσοντας τους όρους «ορθοδοξία» και «ορθοπραξία» μέσα από τη ζωή και τις αρετές του αγίου Νικολάου, την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, επεκτεινόμενος στην πορεία του καθενός από εμάς.

Ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της παραμονής της μνήμης του αγίου χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Παταγής-Ορεστιάδος και το πρωί στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς-Σουφλίου, όπου παρέστησαν· ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Βασίλειος Βασιλόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Σουφλίου Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Βομβέλης, ο Διοικητής της 1ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός Βασίλειος Λαφτσής, η Λυκειάρχης Σουφλίου Ειρήνη Ξανθοπούλου, εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου «Ακρίτας» Δαδιάς και ικανό εκκλησίασμα, κατά τα υγειονομικώς προβλεπόμενα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Παρόμοια